Iš Vokietijos į Klaipėdą išplaukė keltas su lietuviais | kl.lt

IŠ VOKIETIJOS Į KLAIPĖDĄ IŠPLAUKĖ KELTAS SU LIETUVIAIS

Iš Vokietijos Zasnico uosto į Klaipėdą trečiadienio naktį išplaukė keltas su lietuviais, kuriems Lenkija neleido automobiliais kirsti šalies teritorijos grįžti į Lietuvą.

„Keltas išplaukė 00.20 val. (Lietuvos laiku), Klaipėdą jis turėtų pasiekti 18 val.“, – BNS sakė Klaipėdos uoste keltą priimančios „Limarko jūrų agentūros“ atstovas Jevgenijus Pavlikovas.

Pasak jo, iš viso kelte plukdomi 99 automobiliai su 137 keleiviais.

„Yra ir lietuviškų, ir estiškų, ir latviškų automobilių numerių, tačiau informacija apie keleivių tautybę nenurodyta“, – sakė J. Pavlikovas.    

Specialus Lietuvos piliečiams skirtas traukinys iš Frankfurto prie Oderio į Lietuvą per Lenkiją išvyko antradienio popietę, juo parvyko 61 keleivis, iš jų – 35 Lietuvos piliečiai.

Iš Vokietijos Zasnico uosto užsakytas dar vienas keltas Baltijos šalių piliečiams į Ventspilį, jo reisas numatytas vėlų trečiadienio vakarą.

„Išvykimas numatytas kovo 18 dieną, 23:55 val. Vokietijos laiku. Bilietus galima įsigyti Tallink interneto svetainėje“, – nurodo Užsienio reikalų ministerija.

Ministerijos duomenimis, kelte, kuriuo galės grįžti dėl uždarytų Lenkijos sienų Vokietijoje įstrigę Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečiai, yra 2,5 tūkst. vietų keleiviams ir 300 automobilių.

Lietuviai Vokietijos ir Lenkijos pasienyje strigo, kai Lenkija naktį iš šeštadienio į sekmadienį uždarė šalies sienas dėl koronaviruso plitimo.

Lenkai po ilgų derybų atsisakė konvojumi praleisti lengvuosius automobilius.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Žmogutis

Aš tap pat nesutinku,kad tuos durnelius rinktų už mano pinigus.Tegu Veryga iš savo pinigų ir parsiveža į savo sodybą karentinui.

Keltas

Jus nejuokaukit su tokiom ziniom, o nieko tokio kad keltai kylis klaipeda ir klaipeda karlskhamnas veza keleivius kiekviena diena po 400 ten ir atgal? Billetu i prieki savaitei nera

Loni

Gerbiu Lenkijos vyriausybę, tvirtai uždarė sienas, nes saugo savo tautiečių sveikatą ir gerovę. Užtat į LT keliai atviri. Iš kur tas karūnos virusas atkeliauja, ogi iš įvežtinių atvykėlių. Nejau lietuviai negali palaukti karantininio laikotarpio ir po to grįžti? Nenustebsime kai perkopsime per tūkstančius susirgusių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS