Vydūno gimnazijos apmokėjimo tvarkoje – pokyčiai | kl.lt

VYDŪNO GIMNAZIJOS APMOKĖJIMO TVARKOJE – POKYČIAI

Tėvams už vaikų mokslą Klaipėdos Vydūno gimnazijoje nereikės mokėti tais atvejais, kai mokinys nesinaudos paslaugomis dėl ligos arba pati gimnazija neveiks. Tokiam savivaldybės administracijos siūlymui ketvirtadienį pritarė miesto taryba.

Privalomos meninės programos Vydūno gimnazijoje kainuoja nepigiai, todėl dalis tėvų panoro susigrąžinti įmokas už tą laiką, kai mokytojams streikuojant pamokos nevyko. Šis klausimas buvo svarstomas dviejuose – uostamiesčio tarybos Kultūros, švietimo ir sporto bei Finansų ir ekonomikos komitetuose.

Tėvų prašymu miesto tarybos administracija siūlė keisti apmokestinimo tvarką Vydūno gimnazijoje, papildant nemokančiųjų už paslaugas eilutę dviem punktais. Iki šiol mokslas šioje mokykloje nekainavo tik šeimoms, gaunančioms socialinę paramą.

Dabar mokėti nereikės ir tais atvejais, jei mokinys nesinaudos teikiamomis paslaugomis dėl ligos arba mokykla nevykdys ugdymo veiklos dėl objektyvių priežasčių. Į sprendimo projektą įtrauktas ir lapkričio–gruodžio mėnesiais vykęs mokytojų streikas, kad būtų galima neimti iš tėvų mokesčio ir už šį laikotarpį.

Pasak Vydūno gimnazijos direktoriaus Arvydo Girdzijausko, dar lapkričio 15-ąją posėdžiavęs tėvų komitetas vienbalsiai nutarė palaikyti mokytojų streiką bei nereikšti pretenzijų dėl mokesčių už papildomas paslaugas ir streiko metu nevykstančių užsiėmimų.

Jis sutiko, kad ilgiau nei mėnesį sergančiam vaikui mokestis nebūtų taikomas, tačiau esą kelių dienų negalavimas užkrautų daug papildomo darbo mokyklos buhalteriams. Todėl direktorius siūlė punktą dėl ligos papildyti „esant tik ilgalaikei ligai“.  

Vis dėlto ketvirtadienį vykusio miesto tarybos posėdžio metu buvo pritarta savivaldybės administracijos siūlymui.

Papildomos meninės veiklos, kurios privalomos visiems Vydūno gimnazijos mokiniams, tėvams atsieina nuo 8 iki 37,95 euro. Mokyklos internetiniame tinklalapyje skelbiama, kad didžiausias mokestis tenka pradinukams – 37,95 euro, 5–8 klasių mokiniams – 17 eurų, vyriausiems gimnazistams – 8 eurai mėnesiui. Mokesčiai už mokslą mokami dešimt mėnesių, nuo rugsėjo 1-osios iki birželio 30-osios imtinai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Romas

Turėtume vienytis Lietuva turi skambėti iš Didžiosios raidės. Nesugeba valdžia galim įrodyti, kad sugebam MES. Palaikymo forma apmokant kiek priklauso taip išreiškiant solidarumą su streikuojančiais mokytojais, o Vadovybė tuos pinigus turį skirti mokytojų atlyginimui. #Tegul meilė Lietuvos #Dega mūsų širdyse, #Vardan tos Lietuvos #Vienybė težydi!

Anonimui

Neduok Dieve ne tokių mokytojų, o tokių "anonimų" , kurie net parašyti normaliai nesugeba. SMS ir snukiaknygių karta auga. Jiems gramatika neegzistuoja.

Anonimas

Padidinot algas mokytojams bet reiketu pasidometi ka jos vaikam duoda reiketu kokia atestacija jau tokiu yra tu mokytoju neduok dieve

SUSIJUSIOS NAUJIENOS