Vytauto Majoro vardo premija – tautodailininkei R. Riaukei | kl.lt

VYTAUTO MAJORO VARDO PREMIJA – TAUTODAILININKEI R. RIAUKEI

  • 1

Išrinktas penktosios Vytauto Majoro vardo tautodailininko premijos laureatas. Šiemet už meistriškumą, aktyvią ir kūrybingą veiklą tautodailės srityje bei Klaipėdos rajono vardo garsinimą premija bus skirta menininkei Ritai Riaukei.

Šį kartą į Klaipėdos rajono savivaldybės įsteigtą 1 000 eurų Vytauto Majoro vardo tautodailininko premiją pretendavo trys kandidatai.

Klaipėdos rajono mero pavaduotoja, Vytauto Majoro vardo tautodailininko premijos laureato atrankos komisijos pirmininkė Violeta Riaukienė teigia, kad visi kandidatai buvo verti premijos, o jų kuriami darbai – aukšto meninio lygio.

„Džiaugiuosi talentingais menininkais, kurie garsina mūsų rajono vardą. Konkurso laureatė Rita Riaukė taip pat yra įvaldžiusi išskirtinį meistriškumą. Ji prisidėjo prie Gargždų krašto muziejaus projekto, kurio metu tautodailininkė gamino Lietuvos nacionaliniame dailės muziejuje saugomų tradicinių pirštinių ir kojinių iš dabartinės Klaipėdos rajono teritorijos kopijas. Kūrėja rajone buvo riešinių gamybos tradicijos atgaivinimo pradininkė“, – vardija mero pavaduotoja.

Be to, R. Riaukė yra Lietuvos tautodailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus Gargždų sekcijos pirmininkė. Ji didelį dėmesį skiria senosios kūrybos tradicijų, kurios perduodamos iš kartos į kartą, puoselėjimui.

„Nuoširdžiai sveikinu laureatę. Deja, siekiant užtikrinti visų saugumą, premijos įteikimo ceremoniją tenka atidėti. Kai tik sergamumas koronavirusu stabilizuosis ir bus galima organizuoti renginius, planuojama surengti ir oficialią ceremoniją“, – tvirtina vicemerė Violeta Riaukienė.

Vytauto Majoro vardo tautodailininko premijos tikslas – skatinti Klaipėdos rajono liaudies meno kūrėjų aktyvumą, kūrybiškumą, meistriškumą, pagerbti tautodailininkus, tęsiančius senųjų amatų tradicijas. Ji skiriama Klaipėdos rajone gyvenantiems ir dirbantiems Lietuvos tautodailininkų sąjungos Žemaitijos skyriaus Gargždų sekcijos nariams, meno kūrėjams, priklausantiems Lietuvos tautodailės kūrėjų asociacijai, tradicinių amatų meistrams, kurių gaminiai yra sertifikuoti už aktyvią, kūrybingą veiklą tautodailės srityje.

Kandidatus premijai gauti gali siūlyti Klaipėdos rajono kultūros ir švietimo įstaigos, asociacijos, nevyriausybinės organizacijos, bendruomenės, pavieniai asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aha

Riaukė ar nėra giminė tai vadei Riaukienei? Tik ana sutrumpino savo lietuviška pavarde i ,,šuniška"pagal dabartines madas. O Klaipėdos tautodailės skyriaus seniai nėra. Nesamones rašot žurnaliugos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS