Žaidimų aikštelės našta netaps | kl.lt

ŽAIDIMŲ AIKŠTELĖS NAŠTA NETAPS

Klaipėdos miesto tarybos nariai patvirtino Sanitarijos ir higienos taisykles, kuriose neliko prievolės gyventojams rūpintis vaikų žaidimo aikštelėmis. Svarstant taisykles būta ir didesnių diskusijų, prireikė net pertraukos.

Uostamiesčio sanitarijos ir higienos taisykles patvirtinti pavyko tik antruoju bandymu.

"Šis sprendimo projektas buvo teiktas, galima sakyti, dviem turais. Pirmąjį kartą gavome pastabų iš Sveikatos ir socialinių reikalų bei Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetų. Į visus pastebėjimus buvo atsižvelgta", – teigė Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė.

Iš pradžių komitetams kilo klausimų dėl taisyklėse numatomos pareigos gyventojams.

Abejota, kokiu pagrindu žmones galima įpareigoti rūpintis tomis aikštelėmis, kurios buvo statytos ne jų lėšomis, dovanotos ir pan.

Anot J.Asadauskienės, patobulintame taisyklių variante minėtas punktas dėl vaikų žaidimų aikštelių – išbrauktas.

Antrajame taisyklių variante įtrauktos ir kitos labiau techninės korekcijos.

Politikė Nina Puteikienė siūlė taisykles dar kiek patobulinti, įtraukiant nuorodas į galiojančias higienos normas ar kitus dokumentus, tačiau po balsavimo to nuspręsta nedaryti – esą tai būtų perteklinės korekcijos.

Diskusija dėl dokumento tobulinimo buvo įsisiūbavusi taip, kad nuskambėjo siūlymas šį klausimą apskritai atidėti ir grįžti prie jo vėliau, prireikė ir pertraukos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Erika

Ko čia ginčytis-kas pastato tas ir rūpinasi tais įrenginiais. Tik gaila,kad tų įrenginių istorija labai skurdi . Vos vienas kitas šimtams o gal net tūkstančiams vaikų.Neturi vaikai savo žaidimų aikštelių ,kad būtų pritaikytos įvairaus amžiaus vaikams.Vaikai labai mėgsta labirintus ,laipynes,-bet šito niekur nėra.Tokios aikštelės galėtų būti sukoncentruotos ne kiemuose,bet skvereliuose. Tada jų vienoje vietoje būtų daugiau . Ir vaikams drauge būtų linksmiau žaisti ir mamos sėdėdamos ant suolelio jaukiau jaustūsi.

?????

O Vilniuje?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS