Aplinkosaugininkų radinys sendaikčių parduotuvėje: neteisėtai pardavinėjo vilko galvos iškamšą | kl.lt

APLINKOSAUGININKŲ RADINYS SENDAIKČIŲ PARDUOTUVĖJE: NETEISĖTAI PARDAVINĖJO VILKO GALVOS IŠKAMŠĄ

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai pažeidėjus dažnai išaiškina vykdydami reidus turguose ar kitose prekybos vietose. Šįkart Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nustatė asmenį, neteisėtai pardavinėjusį vilko galvos iškamšą.

Aplinkosaugininkai nuolat vykdo Prekybos laukiniais gyvūnais, jų dalimis arba gaminiais iš jų kontrolę. Išaiškintam asmeniui Šilutėje, sendaikčių parduotuvėje už neteisėtai pardavinėjamą vilko galvos iškamšą gresia bauda nuo 30 iki 300 eurų.

„Vis dar pasitaiko atvejų, kai asmenys prekiauja laukinių gyvūnų dalimis ar jų gaminiais neturėdami teisėtą įsigijimą patvirtinančio dokumentų. Todėl įspėjame, kad tokiai prekybai privalu turėti Aplinkos apsaugos agentūros išduotą leidimą prekiauti saugomų rūšių laukiniais gyvūnais ir komercinio naudojimo sertifikatą“, – sako Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Grudzinskas.

M. Grudzinskas pažymi, kad pilkasis vilkas yra įtrauktas į 1996 m. gruodžio 9 d. Tarybos Reglamentą (EB) Nr. 338/97 dėl laukinės faunos ir floros rūšių apsaugos kontroliuojant jų prekybą A priedą, todėl tokiais gyvūnais, jų dalimis ir gaminiais iš jų draudžiama prekiauti neturint Reglamente (EB) 865/2006 48 straipsnyje nurodytų komercinio naudojimo sertifikatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Čia nuotrauka ne vilko.

Anonimas

.....seimo nariu DDDD

zalias iki smegenu

Gerai butu kokio aplinkosaugininko iskamsa pasidaryti ir parduoti aukcione.Pelna skirti vilkams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS