Azijietiškais gaminiais prekiavęs vyras, įtariama, nuslėpė beveik 700 tūkst. eurų | kl.lt

AZIJIETIŠKAIS GAMINIAIS PREKIAVĘS VYRAS, ĮTARIAMA, NUSLĖPĖ BEVEIK 700 TŪKST. EURŲ

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) baigė ikiteisminį tyrimą ir įtarimus dėl 700 tūkst. eurų nuslėptų pajamų pateikė azijietiškais gaminiais prekiavusios įmonės savininkui.

Tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad pardavus drabužius, avalynę ir paklausias prekes buvo nesumokėta daugiau kaip 250 tūkst. eurų pridėtinės vertės, pelno ir gyventojų pajamų mokesčių.

Anot tarnybos, uostamiestyje, Taikos gatvėje, įsikūrusi parduotuvė dalį savo prekių parduodavo šešėlyje.

Nustatyta, kad pirkėjams, atsiskaičiusiems už įsigytus drabužius, avalynę ir kitas prekes banko kortele, buvo neišduodamas kasos čekis. Kitiems pirkėjams, kurie mokėjo grynaisiais pinigais, buvo išspausdinamas čekis, kad jie sumokėjo banko kortele.

Gauti neapskaityti pinigai buvo perduodami parduotuvės vadovui. Tyrimo duomenimis, šešėlinė manipuliacija atsiskaitymo čekiais sudarė sąlygas per kelerius metus nuslėpti šimtus tūkstančių eurų.

Atskleista, kad parduotuvės savininkas kiekvieną pirkimą pats kontroliuodavo.

„Parduotuvėje įrengtos stebėjimo kameros buvo skirtos labiau ne prekėms saugoti, o kasos aparatui stebėti, kad parduotuvės darbuotojos apskaitytų tik dalį parduodamų prekių. Už šią veiklą parduotuvės savininkas kas mėnesį skirdavo priedą prie darbo užmokesčio – leisdavo pardavėjoms pasirinkti prekių iš parduotuvės asortimento už 30 eurų“, – rašoma FNTT pranešime.

Parduotuvėje įrengtos stebėjimo kameros buvo skirtos labiau ne prekėms saugoti, o kasos aparatui stebėti, kad parduotuvės darbuotojos apskaitytų tik dalį parduodamų prekių.

Atliekant kratas parduotuvėje aptikta slaptavietė, kurioje laikytos šešėlyje gautos lėšos. Bendrai kratų metu grynaisiais pinigais rasta ir paimta 30 tūkst. eurų.

Baigtame ikiteisminiame tyrime įtarimai apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų pateikimu pateikti tiek parduotuvės savininkui, tiek juridiniam asmeniui – bendrovei.

Ikiteisminio tyrimo metu savanoriškai atlyginta beveik 67 tūkst. eurų nesumokėtų mokesčių suma.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Tai jau trečias FNTT Klaipėdos apygardos valdybos baigtas ikiteisminis tyrimas, siejamas su šešėline azijietiškų drabužių, avalynės ir kitų gaminių prekyba.

GALERIJA

  • Azijietiškais gaminiais prekiavęs vyras, įtariama, nuslėpė beveik 700 tūkst. eurų
  • Azijietiškais gaminiais prekiavęs vyras, įtariama, nuslėpė beveik 700 tūkst. eurų
  • Azijietiškais gaminiais prekiavęs vyras, įtariama, nuslėpė beveik 700 tūkst. eurų
FNTT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Blinda

Kitajozai cia per daug laisvai jauciasi. Laikas priminti, kad cia ne Sanchajus.

XXX

vplan.com/diena - yra puikus projektas suaugusiems, ieškantiems sеkso partnerio!

Teleu

Kinieciai ,senai reikejo tikrinti ,kiek nesumoketu mokesciu .......o paskui mokytojai streikuoja .......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS