Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl kvaišalais prekiavusios grupuotės | kl.lt

BAIGTAS IKITEISMINIS TYRIMAS DĖL KVAIŠALAIS PREKIAVUSIOS GRUPUOTĖS

  • 3

Klaipėdos policija baigė ikiteisminį tyrimą dėl, įtariama, narkotikus platinusios grupuotės, ketvirtadienį pranešė policija.

Pareigūnai nustatė, kad uostamiestyje narkotinių medžiagų – kanapių, heroino bei kokaino platinimo tinklą, įtariama, organizavo 20-metis klaipėdietis ir 4 kartus už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis ir jų platinimą teistas mažeikiškis.

Jie pirmą kartą sulaikyti 2017 metų rugsėjį pasitelkus „Aro“ pareigūnus. Įtariamieji buvo suimti, tačiau vėliau paleisti už užstatus. Jiems buvo uždrausta bendrauti ir ieškoti tarpusavio ryšių, o mažeikiškis papildomai įpareigotas nepasišalinti iš gyvenamosios vietos.

2018 metų pradžioje uostamiesčio pareigūnai gavo duomenų, kad įtariamieji nenutraukė savo nusikalstamos veikos ir toliau dideliais kiekiais platino narkotikus Klaipėdoje.

2018 metų balandžio mėnesį pareigūnai vieno daugiabučio laiptinėje sulaikė heroino perpardavinėtoją ir atliko kratą jo ir jo bendrininko bute. Po pusvalandžio kitoje miesto dalyje buvo sulaikyti ir įtariami nusikalstamos grupės lyderiai.

Kratų metu viso paimta virš 1 kg įvairių kvaišalų, apribotos įtariamųjų nuosavybės teisės į daugiau nei 8 tūkst. eurų, įtariama, gautų iš nusikalstamos veikos.

Ikiteisminio tyrimo metu 20 000 eurų ir 6 000 eurų užstatus sumokėję įtariamieji pažeidė jiems paskirtų kardomųjų priemonių sąlygas, todėl jų sumokėti pinigai galbūt atiteks valstybei.

Iš viso baudžiamojon atsakomybėn patraukti septyni asmenys, keturi iš jų įtariama neteisėtai disponavo narkotinėmis medžiagomis dideliais ar labai dideliais kiekiais organizuotoje grupėje.

Trys kaltinamieji suimti, kitiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 15 metų.

 

 

GALERIJA

  • Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl kvaišalais prekiavusios grupuotės
  • Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl kvaišalais prekiavusios grupuotės
  • Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl kvaišalais prekiavusios grupuotės
  • Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl kvaišalais prekiavusios grupuotės
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

dylerius

iki gyvos galvos?

Laukinio nugara?

Kas čia?

kodel kriminalinej kronikoj -ydeta

Velykinio margucio nuotrauka ??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS