Baigtas tyrimas dėl Palangos bendrovėje dingusių žuvų | kl.lt

BAIGTAS TYRIMAS DĖL PALANGOS BENDROVĖJE DINGUSIŲ ŽUVŲ

  • 1

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame šaldytų žuvų prekyba besiverčiančios Palangos bendrovės direktorė įtariama apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai FNTT tyrėjai ir Klaipėdos Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai patikrino bendrovės apskaitoje esantį šaldytų žuvų ir jų produkcijos kiekį. Pajūrio bendrovės sandėliuose pareigūnai nerado 154 tonų šaldytos produkcijos už 420 tūkst. eurų sumą. Vėliau, siekdama paslėpti žuvų trūkumą, bendrovės vadovė pateikė krovinio gabenimo važtaraščius ir prekių nurašymo aktus, kuriais buvo nurašytos 154 tonos tariamai sugedusių žuvų.

Bendrovės vadovės teigimu, neva sugedusios žuvys buvo išvežtos į netoli Palangos esantį mišką ir ten užkastos. Tikrinant bendrovės vadovės parodymus buvo atlikti dirvožemio tyrimai ir surinkti kiti duomenys, kad žuvies produkcija nurodytoje vietoje nebuvo sunaikinta. Tyrimo  metu nustatyta, kad bendrovės buhalterinė apskaita buvo tvarkoma apgaulingai, nebuvo registruojami duomenys, susiję su žuvų ir jos produkcijos panaudojimu, dėl ko valstybei buvo nesumokėta apie 90 tūkstančių eurų pridėtinės vertės mokesčio.

Toliau aiškinantis žuvų „dingimo“ bendrovėje aplinkybes, FNTT Klaipėdos apygardos valdyboje atliekamas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl įtariamosios šeimos nario valdomos bendrovės, užsiimančios žuvų rūkymu ir pardavimu. Šiai įmonei buvo tiekiama šaldyta produkcija. Tiriama versija, kad rūkytos žuvys be apskaitos dokumentų galėjo būti realizuotos pajūrio turgavietėse ir per kitas bendroves.      

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūra. Baudžiamoji byla perduota Palangos apylinkės teismui. Tai jau ne pirmas kartas, kai šios bendrovės vadovė atsiduria į FNTT Klaipėdos apygardos tyrėjų akiratyje. Jau anksčiau ji buvo teista už apgaulingai tvarkytą apskaitą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tas

tyrimas brangiau kainuos negu tos jau suvirskintos zuvys....tai eilinis pinigu plovimo budas ir kiek ju dar bus?.........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS