Byloje dėl korupcijos nustatant darbingumą paskirta baudų už 98 tūkst. eurų | kl.lt

BYLOJE DĖL KORUPCIJOS NUSTATANT DARBINGUMĄ PASKIRTA BAUDŲ UŽ 98 TŪKST. EURŲ

  • 2

Byloje dėl korupcijos nustatant darbingumo lygį Klaipėdos regione nuteistiesiems iš viso skirta daugiau nei 98 tūkst. eurų baudų.

Be to, taikant turto konfiskavimą bus išieškota daugiau nei 190 tūkst. eurų turto, trečiadienį pranešė ikiteisminį tyrimą šioje byloje atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Lietuvos apeliacinis teismas, antrą kartą apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, pirmadienį paliko galioti Klaipėdos apygardos teismo apkaltinamąjį nuosprendį.

Juo dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų kaltais pripažinti devyni asmenys: trys dabar jau buvę Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) Klaipėdos teritorinių skyrių vedėjai bei šeši juos papirkę asmenys.

Pasak STT, teismas, atmetęs kaltinamųjų gynėjų apeliacinius skundus, paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį.

Juo dėl kyšininkavimo nuteisti du buvę NDNT Klaipėdos teritorinių skyrių vedėjai, jiems skirtos galutinės baudos: Olgai Kulik – 34 tūkst. 873 eurų bauda, konfiskuoti gauti 2 tūkst. 720 eurų kyšiai, o Mindaugui Gyliui skirta 37 tūkst. 509 eurų bauda, konfiskuoti gauti 4 tūkst. 760 eurų kyšiai.

Taip pat jiems atimta teisė dvejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Šioje byloje Lietuvos apeliacinis teismas paliko taikytą išplėstinį turto konfiskavimą, tačiau sumažino konfiskuotino turto dydį, ir iš O. Kulik konfiskavo daugiau nei 39 tūkst. 600 eurų turtą, neatitinkantį pajamų, esant pagrindui manyti, kad jis gautas nusikalstamu būdu, iš M. Gylio – daugiau nei 139 tūkst. 300 eurų turtą.

Teismas šioje byloje buvusią NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio Dokumentų registravimo skyriaus vedėją Reginą Intienę pripažino kalta dėl prekybos poveikiu. Jai skirta galutinė 14 tūkst. 913 eurų bauda ir atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje dvejus metus, taip pat konfiskuoti kaip kyšiai gauti 3 tūkst. 730 eurų.

STT Klaipėdos valdybos pareigūnai nustatė, kad buvusi NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio Dokumentų registravimo skyriaus vedėja R. Intienė, pasinaudodama pažintimis su NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio darbuotojais, pažadėjusi paveikti juos, daugiau nei 20 kartų savo ir kitų asmenų, turinčių teisę priimti sprendimus dėl darbingumo lygio arba jo termino nustatymo, naudai priėmė neteisėtą piniginį atlygį.

Dalį kyšio ji perduodavo buvusiems NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio skyrių vedėjams O. Kulik ir M. Gyliui.

Taip pat teismas šioje byloje pripažino kaltais dar šešis asmenis, kurie buvo teisiami dėl prekybos poveikiu ar papirkimo, jiems skirtos galutinės baudos – po 1 tūkst. 883 eurus.

Be to, atsižvelgęs į tai, kad viena kaltinamoji pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailėjosi bei įvertinęs kitas reikšmingas aplinkybes, teismas ją atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kodėl tik Klaipėdos?

O kodėl tik Klaipėdos?O kur Kauno neįgalumo "pardavėjai",kitų regionų?Dabar kauniečių išdaigų nežinau,bet bent prieš 5 metus,ten vyko baisūs dalykai.Ypatingai siautėjo,vienos neįgalumo komisijos pirmininkė.Ji turto prisivogė tiek,kad ko gero net pati nežino,kiek ji jo turi.Aprūpino namais visus šeimos narius,nepamiršo ir save.

Tik 2metus nedirbt uždraudė?!! Rimtai?!! Savivaldoje jau taip puse teistu dirba.. Teistiems išvis uždrausti dirbti valstybinėse pareigose reiktų.!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS