Klaipėdos taksi įmonių vadovai bus teisiami dėl apgaulingos apskaitos, turto pasisavinimo | kl.lt

KLAIPĖDOS TAKSI ĮMONIŲ VADOVAI BUS TEISIAMI DĖL APGAULINGOS APSKAITOS, TURTO PASISAVINIMO

  • 3

Du Klaipėdoje veikiančių taksi įmonių vadovai bus teisiami dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, svetimo turto pasisavinimo ir kitų finansinių nusikaltimų, ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Pasak prokuratūros, baigus ikiteisminį tyrimą vienam iš vadovų – A.L. – pareikšti kaltinimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą pateikimo, daugiau nei 60 tūkst. eurų vertės svetimo turto pasisavinimo ir nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimo.

Kitas kaltinamasis – A.V. – be kaltinimų dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą pateikimo taip pat sulaukė kaltinimų ir dėl beveik 65 tūkst. eurų vertės turto pasisavinimo bei aplaidaus apskaitos tvarkymo.

Šiai dienai jau turime pasiektą rezultatą – atlyginta padaryta valstybei žala, dalis įtariamųjų savo kaltę visiškai pripažino ir jų atžvilgiu priimti sprendimai dėl baudžiamosios atsakomybės taikymo.

Prokuratūros teigimu, abu vyrai pripažįsta savo kaltę dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų pateikimo.

Pirmojo iš vadovų įmonės buhalterei I. E. šioje byloje taip pat pateikti kaltinimai dėl šių veikų.

Tokių pačių kaltinimų sulaukė ir abi taksi paslaugas teikiančios įmonės.

Ikiteisminio tyrimo metu teisėsauga taip pat apklausė ir faktinę A.L. įmonės vadovę bei vyriausiąją buhalterę, kurios pripažino vykdžiusios vadovo nurodymus nefiksuoti apskaitos dokumentuose dalies operacijų.

Abi įtariamosios pripažino savo kaltę ir atlygino, atitinkamai, 13 tūkst. ir 22 tūkst. eurų valstybei padarytą žalą, todėl buvo atleistos nuo baudžiamosios atsakomybės.

„Džiaugiuosi, kad jau ikiteisminio tyrimo pradžioje savalaikiai atlikus suplanuotus procesinius veiksmus pavyko surinkti pakankamai duomenų, leidžiančių daryti išvadas dėl galimai įvykdytų nusikaltimų, tarp kurių yra ir sunkių nusikaltimų. Šiai dienai jau turime pasiektą rezultatą – atlyginta padaryta valstybei žala, dalis įtariamųjų savo kaltę visiškai pripažino ir jų atžvilgiu priimti sprendimai dėl baudžiamosios atsakomybės taikymo“, –  pranešime cituojamas ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras Saulius Galminas.

Teismą pasiekusioje byloje yra pareikšta civilinių ieškinių dėl didesnės nei 83 tūkst. turtinės žalos.

Bylą nagrinės Klaipėdos apygardos teismas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kaune iš vis takso gauti neįmanoma, kur reikalas?

vyciune

o Kowno kaip reikalai ?visokie gaufastai ir kiti pavuozintojai

Anonimas

nejuokinkit su savo SPEKTAKLIAS ! juk cia DURNIU LAIVAS !!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS