Automobiliais prekiaujanti bendrovė įtariama nesumokėjusi 183 tūkst. eurų mokesčių | kl.lt

AUTOMOBILIAIS PREKIAUJANTI BENDROVĖ ĮTARIAMA NESUMOKĖJUSI 183 TŪKST. EURŲ MOKESČIŲ

  • 4

Naudotų automobilių prekyba besiverčianti bendrovė įtariama nuslėpsi 800 tūkst. eurų pajamų ir nesumokėjusi beveik 183 tūkst. eurų mokesčių, pirmadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Baigtame ikiteisminiame tyrime šios sostinėje registruotos bendrovės vadovas, gyvenantis Klaipėdoje, įtariamas neteisingų duomenų apie bendrovės pajamas pateikimu.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus Valstybinės mokesčių inspekcijos informaciją, kad Vilniaus bendrovė, vykdydama naudotų automobilių iš Jungtinių Amerikos Valstijų prekybą, neapskaito visų pajamų.

Automobiliai buvo perkami iš JAV, tuomet parsiunčiami į Lietuvą, čia išmuitinami ir parduodami Lietuvos arba užsienio pirkėjams.

Tyrimo duomenimis, per vienerius metus bendrovė, vykdydama šią veiklą, gavo ne mažiau kaip 1 mln. 145 tūkst. eurų pajamų, iš kurių ne mažiau kaip 800 tūkst. eurų nuslėpė. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta PVM mokėjimo prievolė valstybei – 182,8 tūkst. eurų. 

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorui surašius kaltinamąjį aktą, baudžiamoji byla perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Baudžiamasis kodeksas už neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimą nustato laisvės atėmimą iki ketverių metų. Už šiame straipsnyje nustatytas veikas atsako ir juridinis asmuo. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Dedeviktoras

Parodyk LT perekupas kuris saziningai padakys apie masinos trukumas, uzsleptus defektus - ats:tokiu nera. Perekupas gyvena is apgaules parduodamas kiekviena masina, nuslepdamas jos defektus, trukumas, klastotamas rida

Transporteris

Už šitą straipsni,net visi padjiezdo pacukai su bitom pasiruošę pulti...

Be to,

Sveikintina, bet kažkaip gana ilgai vis nenustatoma, kaip patenka vogti automobiliai, kaip jie išmuitinami ir nesutikrinama niekaip, kaip prie išmuitinimo reikalų atsiduria penktos kartos patologinis vagis-kleptomanas, kaip tokie asmenys įdarbinami būtent tokiose vietose ir kas jų rankelėmis padaroma?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS