FNTT: statybų darbus dirbęs ir mokesčius slėpęs klaipėdietis aiškinsis teisme | kl.lt

FNTT: STATYBŲ DARBUS DIRBĘS IR MOKESČIUS SLĖPĘS KLAIPĖDIETIS AIŠKINSIS TEISME

  • 3

Teismui perduota klaipėdiečio, kaltinamo nelegaliai vykdžiusiu statybos darbus, byla.

Teisėsaugos duomenimis, per kiek daugiau nei pusantrų metų šešėlyje vyras gavo 274 tūkst. eurų pajamų, o valstybei nesumokėjo per 53 tūkst. eurų mokesčių, pirmadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

FNTT pareigūnų duomenimis, statybos darbais kaltinamasis užsiėmė nelegaliai, nebuvo įregistravęs jokios veiklos, taip pat, atsiradus prievolei, nesiregistravo pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėtoju.

Kaltinamasis, FNTT teigimu, samdė tris pagalbininkus, tačiau, galimai siekiant išvengti papildomų mokesčių, darbo santykiai oficialiai nebuvo įforminti, o darbo užmokestis mokėtas be jokių apskaitos dokumentų.

Tyrėjai nustatė, kad pagalbininkams buvo išmokėta beveik 13 tūkst. eurų, taip pat suskaičiuota, kad dėl nelegalių darbo santykių valstybei nesumokėta per 4,7 tūkst. mokesčių ir įmokų.

Vyrui pareikšti kaltinimai neteisėtai ir stambiu mastu vertusis ūkine komercine statybų veikla bei teikus neteisingus duomenis apie pajamas. Civiliniams ieškiniams užtikrinti pritaikytas nuosavybės teisių apribojimas kaltinamojo turtui, kurio vertė – 129 tūkst. eurų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė. Surašius kaltinamąjį aktą byla perduota Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Taigi

"Sąžiningieji" verslininkai ką reikia stebėtis

Uošvienikę tai ir papurtyti reikėtų nes rusiškus vaistus nelegaliai pardavinėja veziodama su vežimėliu po Tilžės ir Naujajį turgų

com

:O :O :O Vėl vištą pavogė :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS