Į Kuršių Neriją atvežtas avis užpuolė šunys: vienai perkąstas kaklas | kl.lt

Į KURŠIŲ NERIJĄ ATVEŽTAS AVIS UŽPUOLĖ ŠUNYS: VIENAI PERKĄSTAS KAKLAS

  • 6

Šiandien, Kuršių Nerijos nacionaliniame parke, buvo užpulta 30-ies avių banda. Avys, tuo metu buvusios Grobšto gamtiniame rezervate, buvo užpultos 2-iejų mišrūnų šunų. Incidento metu buvo perkastas kaklas besilaukiančiai aviai, šiuo metu ji yra operuojama. Šunų šeimininkai nežinomi. Apie įvykį pranešta policijai.

Avys Kuršių Nerijoje ganomos kaip Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonijos (NMK) piemenų rezidencijos projekto dalis, kuri truks iki 2021 m. spalio mėnesio. Bendradarbiaudama su Kuršių Nerijos nacionaliniu parku ir menininkų kuruojama rezidencijų bei projektų erdve Dzūkijos kaime, „Verpėjomis“, NMK iš Dzūkijos į Nidą atvežė 30-ies Škudų veislės avių bandą, priklausančią menininkei Laurai Garbštienei.

Projektas vykdomas kaip Neringos miško architektūros programos dalis, kuria siekiama atrasti tinkamus įrankius ir inicijuoti procesus, kuriais būtų galima nuodugniai nagrinėti ir plėtoti visuomenės santykį ir bendradarbiavimą su šiuo ypatingu žmonių veiklos suformuotu kraštovaizdžiu. Neringoje plytinčios Tylos slėnio ir Grobšto pievos kaip itin vertingos pievų augalų buveinės yra saugomos nuo apaugimo, tuo tarpu čia įkurdinta avių banda – ypač tinkama kraštovaizdį formuojančiam ir saugančiam ganymui.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kaunas

Avis apgyvendinti ,kad jos nurupshnotu zole yra nenauja praktika ,,,[[tai yra "SVEIKIAU' nei paleisti benzovezi Apkarpyti pievas Ir avys -socios ,ir gamta ne suniokota su technika, Ir grazu.

??

Aušra bedavos vietoj veikimo?

kur protas?

avys nacionaliniame parke? taigi jos viska nueda, sunaikina. Cia, kaip, kad po to tvarkyti lesu reiktu, ar koks gudresnis planas sugalvotas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS