Įkliuvo Klaipėdos gimnazijos direktorius: iš mokinių neteisėtai rinko pinigus | kl.lt

ĮKLIUVO KLAIPĖDOS GIMNAZIJOS DIREKTORIUS: IŠ MOKINIŲ NETEISĖTAI RINKO PINIGUS

  • 14

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdyba nubaudė uostamiesčio gimnazijos direktorių, kuris kartu su pavaduotoju ūkio reikalams neteisėtai rinko pinigus iš mokinių už automobilių stovėjimo aikštelę šalia mokyklos.

Patikrinimas atliktas gavus anoniminį pranešimą, kad Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje galbūt vykdomi pažeidimai dėl pajamų už automobilių statymą neapskaitymo.

Įvertinus patikrinimo metu paimtus raštiškus paaiškinimus bei išanalizavus ranka darytus užrašus nustatyta, kad iš tikrųjų penktus mokslo metus iš Vytauto Didžiojo gimnazijos mokinių neteisėtai renkamas mokestis už automobilių parkavimą.

Iki šių mokslo metų buvo renkamas 30 eurų metinis mokestis, o pernai rugsėjį jis padidintas iki 50 eurų.

Paskaičiuota, kad tokiu neteisėtu būdu gimnazija iš moksleivių surinktų pinigų „praturtėjo“ 3,6 tūkst. eurų. Gautos lėšos esą naudotos aikštelės priežiūrai.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija FNTT pranešė, kad savivaldybės taryba nėra nustačiusi rinkliavos mokesčio ir jo surinkimo tvarkos už automobilius, statomus gimnazijai priklausančioje aikštelėje.

Gimnazijos vadovas savivaldybės neinformavo, kad imamas mokestis už automobilių statymą iš minėtos gimnazijos moksleivių. Savivaldybė taip pat nebuvo suteikusi leidimo įrengti aikštelėje užtvarą.

Atsižvelgiant į nurodytas aplinkybes, už nustatytus nusižengimus surašyti du administracinio nusižengimo protokolai: direktoriaus pavaduotojui ūkio ir bendriesiems reikalams – už buhalterinės apskaitos reikalavimų pažeidimą, direktoriui – už neteisėtą vertimąsi komercine veikla.

Gimnazijos direktorius nubaustas 195 eurų bauda, jo pavaduotojui skirtas įspėjimas.

Gimnazijos vadovai kaltę pripažino. Patikrinimo metu surinkta informacija taip pat perduota vertinti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Mama

O jus mieli komentatoriai nepasukote savo makaulę ir nepagalvojote, kad ne visi gimnazijos mokiniai gyvena mieste? Su automobiliais atvažiuoja vaikai, kurie gyvena ne Klaipėdoje ir kur autobusai tiesiog nevažiuoja, arba važiuoja taip retai, kad tiesiog nei į mokyklą, nei iš mokyklos normaliai nenusigausi. Ir tu vaiku tėvai nėra apskretę pinigais. Jie kitos išeitis neturi. O direktoriui gėda. "Puikus pavizdys vaikams"

hamas

Nušauti kaip parazita, ir visus spekuliantus

Siaip sau

Jei mokyklos gali nuomuoti kabinetus, aktų ir sporto sales, stadionus - tai kodėl negali kiemo išnuomuoti. Tiesiog nesugebėjo popierių sutvarkyti, tikti žemės nuomos, pagal savivaldybės patvirtintus tarifus. Visi tada būtų buvę patenkinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS