Įniršį ant greičio matuoklio išliejęs klaipėdietis išgirdo teismo sprendimą | kl.lt

ĮNIRŠĮ ANT GREIČIO MATUOKLIO IŠLIEJĘS KLAIPĖDIETIS IŠGIRDO TEISMO SPRENDIMĄ

  • 16

Greičio matuoklį apgadinęs klaipėdietis nubaustas areštu, jis taip pat turės atlyginti 41 tūkst. eurų žalą.

Teismas penktadienį paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį, juo 23 metų klaipėdietis pripažintas kaltu dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei dėl beveik 41 tūkst. eurų vertės turto sugadinimo, pranešė ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokuratūra.

Bylos duomenimis, pernai liepą Pajūrio gatve, Klaipėdoje, BMW automobiliu važiavęs vyras viršijo leistiną greitį, ir tai užfiksavo kelkraštyje stovėjęs mobilus greičio matuoklis.

Prietemoje pamatęs greičio matavimo prietaiso blykstelėjimą, BMW vairuotojas gerokai susierzino. Sustabdęs savo automobilį, jis iš jo išlipo ir, nuėjęs prie prietaiso, į jį spyrė. Tokius jaunuolio veiksmus paliudijo netoliese buvęs, nežymėtame policijos automobilyje sėdėjęs pareigūnas, įvykis užfiksuotas ir filmavimo kameromis.

Jaunuolio išpuolis prieš greičio matuoklį Policijos departamentui kainavo 40 tūkst. 998 eurus.

Dėl šio incidento pradėto ikiteisminio tyrimo metu buvo vertinama padaryta žala.

Jaunuolio išpuolis prieš greičio matuoklį Policijos departamentui kainavo 40 tūkst. 998 eurus.

Pasak prokuratūros, tokią solidžią sumą specialistai pateikė įvertinę apgadintą aparatą bei paskaičiavę išlaidas, susijusias su jo diagnostika, remontu, kalibravimu ir kitais atliktais darbais.

Tyrimui vadovavusi ir valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi prokurorė Kristina Blinstrubienė prašė teismo kaltinamajam skirti arešto bausmę. Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai sutiko su prokurorės pozicija ir skyrė klaipėdiečiui areštą 58-ioms paroms. Teismo sprendimu jaunuolis taip pat privalės atlyginti ir padarytą turtinę žalą.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė K. Blinstrubienė. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai.

Teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Antanukas

Gal truputį pasėdėjęs žmogus nurims ir daugiau nebespardys labai brangios įrangos.

nesvarbu

moralines aparato zalos atlyginimas 40000 eur .na debilizmas.

Adis

Tik spermatozoidai prisipirke BMW gali pykti ant trikoju.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS