Atskleista, kodėl įtartinai manevravo policijos automobilis: pareigūnė nubausta | kl.lt

ATSKLEISTA, KODĖL ĮTARTINAI MANEVRAVO POLICIJOS AUTOMOBILIS: PAREIGŪNĖ NUBAUSTA

  • 49

Peržiūrėję vaizdo medžiagą pareigūnai išsiaiškino, dėl kokios priežasties pirmadienį Klaipėdos rajone keliu važiavęs ženklintas policijos automobilis įtartinai manevravo nepaisydamas Kelių eismo taisyklių (KET). Kaip paaiškėjo, pareigūnė prie vairo užsiėmė neleistina veikla – naudojosi mobiliojo ryšio telefonu.

Kaip trečiadienį portalui sakė Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė, peržiūrėję mikroautobuso „Volkswagen Transporter“ viduje fiksuotus įrašus, Kelių policijos tarnybos pareigūnai nustatė, kad automobilį vairavusi pareigūnė rankose turėjo mobiliojo ryšio telefoną.

„Tai yra neleistina, todėl jai buvo surašyti du protokolai – vienas už vairavimą rankose turint telefoną ir kitas už horizontalaus kelio ženklinimo nepaisymą – ištisinės linijos kirtimą“, – sakė ji.

Abiem atvejais pareigūnei gresia baudos nuo 30 iki 90 eurų. Tačiau, pasak A. Grauslienės, bus atsižvelgiama į tai, ar pažeidėja anksčiau buvo gavusi nuobaudų, ar ne. Jei ne, pagal įstatymą, pareigūnei bus skirta pusė minimalios baudos.

Primename, kad vaizdo medžiagoje, kuria gegužės 11 dieną buvo pasidalyta socialinio tinklo „Facebook“  grupėje „Kur stovi policija Kaune“, internautus gerokai nustebino pamatytas Klaipėdos rajone keistai manevruojantis policijos „Volkswagen Transporter“ mikroautobusas.

Jį vairavusi, kaip dabar žinoma, pareigūnė važiuodama keliu nepaisė eismo juostas skiriančios linijos. Ženklinta policijos transporto priemonė ją kerto ir manevravo važiuodama tai priešpriešine eismo juosta, tai sugrįždama į reikiamą.

Po kurio laiko atlikęs jau įvardytus viražus važiuojamojoje kelio dalyje, pareigūnų automobilis ėmė važiuoti kone kelio viduriu, ratais iš abiejų pusių „apglėbdamas“, jau minėtą eismo juostas skiriančią liniją. Taip transporto priemonė nuvažiavo didžiąją užsibrėžto kelio dalį kartkartėmis vis įsijungiant posūkio signalui.

Rašyti komentarą
Komentarai (49)

As

Nenorėkt,kad policija mus baustu pagal pilna programą,tada visi teises padėsime ant lentynos,liks tik seniai kelyje,viskas ten gerai.

Vairuotojas

Pagal viska uz istisines linijos kirtima skiriama teises vairuoti atemimas maziausiai 3men privalomai bet pareigunam tai negalioja

As

Nu negalite visi komentatoriai būti debilai, matyt papildomai kažkur mokinotes!!! Pasižiūrėkite patys į save !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS