Juodkrantėje per dieną kilo keturi miško gaisrai, miškininkai įtaria padegimą | kl.lt

JUODKRANTĖJE PER DIENĄ KILO KETURI MIŠKO GAISRAI, MIŠKININKAI ĮTARIA PADEGIMĄ

  • 9

Juodkrantės girininkijoje, netoli Smiltynės, ketvirtadienį kilo keturi miško gaisrai, visais atvejais įtariamas padegimas, skelbia Valstybinių miškų urėdija (VMU).

Miškininkai prašo pajūrio poilsiautojų ypatingo dėmesio ir atsakingumo lankantis Kuršių nerijoje – vienoje miškingiausių šalies teritorijų, priskirtų aukščiausiam gaisrų rizikos laipsniui.

Gaisrai Juodkrantės girininkijoje kilo apie 13–14 valandą.

„Visur buvo žemutiniai gaisrai, degė miško paklotė. Urėdijos miškininkų ir ugniagesių bendrų pastangų dėka pavyko greitai lokalizuoti gaisrus ir jie neišplito. Pavojus buvo dėl pakankamai stipraus vėjo. Įtariame tyčinius padegimus, kaip matyti iš nuotraukų, gaisro židiniai net nespėjo susijungti“, – sako VMU Kretingos regioninio padalinio miškininkas Sigitas Kupšys.

Pastaruoju metu, šalyje vyraujant sausrai ir trečdalyje Lietuvos teritorijos pasiekus aukščiausią gaisringumo klasę, miškininkai prašo visuomenės būti atsakingais, vengti lankytis miškuose, susilaikyti nuo laužų kūrimo net ir įrengtose laužavietėse.

Būtent neatsargus poilsiautojų elgesys yra dažniausia miško gaisrų priežastis.

Kuršių nerija – viena miškingiausių teritorijų Lietuvoje. Miškai dengia apie 73 proc. sausumos, vyrauja spygliuočių miškai.

Daugiausiai (virš 80 proc.) miško gaisrų kyla gausiai lankomuose miškuose esančiuose tarp Smiltynės ir Alksnynės.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

vilniuje

prieš statybų bumą šnipiškėse, zuokas sudegino didžiumą šnipiškių senosios medinės architektūros, o čia tai nieko ypatingo, tik darbo pasidalinimas, dega tik tas miškas kurio nacionalinis parkas nespėjo iškirsti.

Geriau

tą raudoną gaidi paleistu Švencelėj į tuos ištisus turtuoliu kvartalus ant mariu kranto katruos iš pavoktu pinegu pasistatė

xebra po miskus treniruojasi

nurasysim kaip treniruotes nuostoli ka su rosija kovot.... a is kitos puses - labai grazios vietos VILAI nu tiesiog sirdis dziaugiais....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS