Klaipėdoje apsinuodijo visa šeima: nelaimė įvyko įjungus gartraukį? | kl.lt

KLAIPĖDOJE APSINUODIJO VISA ŠEIMA: NELAIMĖ ĮVYKO ĮJUNGUS GARTRAUKĮ?

  • 16

Apsinuodijo klaipėdiečių šeima. Tėvai ir du vaikai pateko į ligonines. Plačiau – LNK reportaže.

Į daugiabutį uostamiestį savaitgalį skubėjo visos specialiosios tarnybos ir net kelios greitosios. Pagalbą išsikvietė vieno buto gyventojas. Vyras pasakoja, kad iš pradžių blogai pasijuto maudytis nuėjusi dukra, paskui ir jam pradėjo svaigti galva bei tempti akyse. Vyras pasakoja, kad keturiolikmetė dukra nualpo, septynmetį sūnų ėmė pykinti, o žmonai sutriko koordinacija. Atvykęs greitosios ekipažas suprato, kad vienas nesusitvarkys, todėl pasikvietė dar tris kolegų automobilius. Buto savininkas sako, kad tematęs tik, kaip medikai išveža sąmonės netekusį sūnų. Visa šeima atsidūrė ligoninėse. Abu vaikai – Vaikų ligoninėje, septynmetis – reanimacijoje.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Septynmetis vaikas, kuris pateko į reanimacijos skyrių, jau buvo atgavęs sąmonę pakeliui į ligoninę. Greitosios pagalbos automobilyje jam buvo uždėta deguonies kaukė“, – sakė vaikų reanimacijos gydytojas Linas Mikelis.

Sutuoktinių pora buvo nuvežta į Respublikinę Klaipėdos ligoninę. Tuo metu tarnybos darbavosi bute. Tačiau dujų kvapo nei bute, nei laiptinėje neužuosta. Šeimos galva sako, kad ir negalėjo jaustis kvapo. Šeima, laukdama tarnybų, apie pusvalandį vėdino patalpas, tad tik spėliojama, kuo jie apsinuodijo.

„Buvo atliktas patikrinimas katilo dujų analizatoriumi. Asmenys apsinuodijo ne dėl dujų. Policija tiria aplinkybes“, – teigė priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyriausiasis specialistas Ernestas Butvilas.

Septynmetis vaikas, kuris pateko į reanimacijos skyrių, jau buvo atgavęs sąmonę pakeliui į ligoninę.

Medikai, gydę sutuoktinių porą, spėja, kad žmonės apsinuodijo smalkėmis.

„Stebėjome pacientų būklę ir galiausiai nustatėme, kad apsinuodijo smalkėmis. Gydymas davė efektą. Pakartojus kraujo tyrimą visi rodikliai grįžo į normos ribas“, – sakė vidaus ligų gydytoja Inga Ubartienė.

Vaikų reanimacijos gydytojas mano, kad apsinuodyta dujomis.

„Man panašiau į dujų apsinuodijimą. Apsinuodijus dujomis atsiranda labai stiprus galvos skausmas, pykinimas, vėmimas, tada ūmiai netenkama sąmonės. Jei nukentėjęs neišnešamas iš patalpos, gali baigtis labai liūdnai“, – kalbėjo L. Mikelis.

Laimei, vaikai šį kartą į ligoninę pateko labai greitai, mat toks apsinuodijimas dujomis ar smalkėmis – apgaulingas ir labai pavojingas.

„Jei būtų sunkus apsinuodijimas, tai ir regos, ir klausos nervo pakenkimai gali tęstis ilgiau. Apsinuodijus tiek dujomis, tiek smalkėmis pakinta hemoglobinas. Jis nebesugeba pernešti deguonies. Visi organai kenčia nuo deguonies trūkumo“, – teigė L. Mikelis.

Anot vyro, nelaimė galėjo nutikti, kai žmona, ruošdama valgį, įjungė gartraukį. Spėjama, kad per jį vidun iš kamino galėjo plūstelti sudegusios dujos. Dujų katilas šildė ir vandenį vonioje, tačiau dujų kvapo nesijautė.

„Dujų nuotėkių atvejų būna nemažai, tačiau per savo praktiką nesu girdėjęs, kad kas nors apsinuodytų dujomis. Apsinuodijimai daug retesni atvejai. Dažniausiai kyla pavojus ir grėsmė dėl sprogimo“, – sakė E. Butvilas.

Klaipėdietis sako, kad nebesišildys buto nei vandens dujomis. Saugodamas šeimą žada keisti dujinį katilą į elektrinį. 

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

varde tu varge

organinės chemijos nesimokei? Tai bent pasigooglint reikėjo. Metanas- CH4, pats pirmasis sotusis angliavandenilis. Gamtinių dujų pagrindinė dalis. Jei trūsta oro - tai sudegs į H2O plius CO2 ir CO

vardas

Iš kur smalkės (CO) nuo gamtinių dujų? Jose juk nėra anglies.

to vilnietis

normaliai katilas reguliuojamas kad oro būtų nedidelis perteklius negu teoriškai reikia pilnai sudegint dujas. Jei kažkokiu būdu pritrūko oro - tada gaminasi kažkiek smalkių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS