Klaipėdoje – čigonų desantas | kl.lt

KLAIPĖDOJE – ČIGONŲ DESANTAS

Klaipėdiečiai neatsigina romų tautybės prekeivių, brukančių nekokybiškus, padirbtus daiktus. Policijos pareigūnai įspėjo gyventojus nesileisti su prekijais į jokias kalbas.

Kibo prie pensininkų

Į uostamiesčio policiją plūsta pranešimai apie mieste besitrinančius įtartinus asmenis, veikiausiai – čigonus.

Esą viduryje dienos jie reketuoja pensininkus, jaunas mamas, bandydami įsiūlyti visokį šlamštą, prašinėja pinigų.

Žmonėms nesutikus mokėti, it žirnius ima berti prakeiksmus ir užkalbėjimus.

Prieš kelias dienas vieno klaipėdiečio dėmesį patraukė dvi tamsaus gymio keistai besielgiančios moterys. Sunerimęs vyras pradėjo viską filmuoti telefonu.

Maždaug 30-ies neaukštos moterys, lietuviškai moka tik kelis žodžius, tačiau išgirdusios apie pareigūnus tampa agresyvios.

"Pirmą kartą pamačiau jas maršrutiniame autobuse, kai senyvoms moteriškėms bandė įkišti prekes, net lindo prie rankinių. Tuomet įspėjau, kad liptų iš autobuso arba bus iškviesta policija. Kai moterys pradėjo mane rusiškai įžeidinėti ir grasinti, paskambinau trumpuoju pagalbos telefonu 112", – pasakojo anonimu panoręs likti vyras.

Bandė sumušti pagaliu

Taip ir nesulaukęs pareigūnų, pilietis pusvalandį sekė čigones Taikos prospekte.

Kadangi vyro telefono kamera daužyta, vaizdo medžiaga – prastos kokybės.

"Grasino, kad atvažiuos jų draugai ir mane sumuš. Viena jų išsitraukė nedidelį baslį ir bandė suduoti man į veidą, tačiau tą pagalį atėmiau. Jos stumdėsi, bandė įlipti į maršrutinius taksi, autobusus. Tačiau ne visi sutiko jas vežti. Galiausiai moterys įsėdo į taksi automobilį, kuriame buvo dar mažiausiai du čigonai. Rodydamos pirštais į mane kažką sakė, bet miesto centre, matyt, nedrįso įgyvendinti savo kėslų", – spėliojo klaipėdietis.

Pašnekovas apmaudavo, kad vadovaujantis šalies įstatymais negalėjo pats sulaikyti šių veikėjų, mat pabijojo likti kaltas.

Pliaže pastatė palapines

Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga teigė sulaukiantis pranešimų apie čigonų darbelius.

"Policija reaguoja į tokius iškvietimus. Praėjusią savaitę visa grupė čigonų buvo įsikūrusi kažkur pajūryje, tiesiog paplūdimyje pasistatė palapines. Dabar negaliu pasakyti, kur tiksliai. Radome net 10–12 asmenų. Jie yra atvykėliai iš Bulgarijos, Rumunijos. Nelegaliai prekiauja viešose vietose, apgaulės būdu bando parduoti nevertingus daiktus, pavyzdžiui, kaip paprastą metalą auksą", – kalbėjo A.Leliuga.

Viršininkas teigė, kad dažniausiai romai būriuojasi žmonių gausiai lankomose vietose.

"Klaipėdoje, ypač vasarą, jų visada būna pakelėse, prie prekybos centrų. Vienareikšmiai reikėtų vengti bet kokio kontakto, atsisakyti pirkti ir net diskutuoti su šiais asmenimis", – įspėjo A.Leliuga.

Veikia ne viena grupė

Klaipėdos policijos Operatyvaus valdymo skyriaus budėtojo žodžiais, vien tik pirmadienį gauti keli pranešimai, susiję su sukčių veikla.

"Turėjome, rodos, tris ar keturis iškvietimus. Tie žmonės keliavo nuo pat Plungės iki Klaipėdos, juos matė prie Kretingos. Bet nespėjome nieko pagauti. Važinėja automobiliu, dauguma yra Rumunijos piliečiai. Esame nustatę ne vieną tokią grupę. Sučiupę pristatome į komisariatą, fotografuojame, aiškinamės asmenybes, tikriname, turi vizas ar ne", – sakė budėtojas.

Dažniausiai šie asmenys užsiima neteisėta prekyba, pažeidžia viešąją tvarką, kelių eismo taisykles.

"Europos Sąjungoje keliai atviri, nieko nuostabaus, kad kitataučių čia daug", – į žmonių nuostabas, kodėl Klaipėdoje taip staiga padaugėjo čigonų, atsakė budėtojas.

GALERIJA

  • Klaipėdoje – čigonų desantas
  • Klaipėdoje – čigonų desantas
  • Klaipėdoje – čigonų desantas
Vaizdo medžiagos stop kadrai
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Benius

Baisu dirbti nenori tinginiai

Jonas

Vilniuje vazineja su sidabrines spalvos vw pasatu sidabrines spalvos universalas JDA 320 ir jau net po nuosavu namu kvartala,siulo visoki mesla tamsaus gymio apie 30 pora,

dk

Visokie valkatos rumunai "keliauja" po visa Europa. Uzpludo ir Danija. Pagaliau baigesi valdzios kantrybe ir emesi daryti tvarka. Zmones jau nebegalejo apsikesti. Tie cigonai jau puse Kopenhagos apderge, buvo isikure net prie pat miesto Rotuses. Dabar jie arestuojami, ir bus siunciami lauk be teises sugryzti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS