Klaipėdoje girtą kūdikį pagimdžiusi moteris nesulaukė švelnesnės bausmės | kl.lt

KLAIPĖDOJE GIRTĄ KŪDIKĮ PAGIMDŽIUSI MOTERIS NESULAUKĖ ŠVELNESNĖS BAUSMĖS

  • 3

Klaipėdos apygardos teismas nepakeitė girtą kūdikį pagimdžiusiai motinai žemesnės instancijos teismo skirtos lygtinės vienerių metų laisvės atėmimo bausmės, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Pasak prokuratūros, nuteistoji motina kovo 2 dieną priimtą Klaipėdos apylinkės teismo sprendimą buvo apskundusi ir teigė, kad alkoholį ji vartojo dar iki kūdikiui gimstant, o iki gimdymo jo laikyti žmogumi negalima.

Besiremdama šiuo argumentu motina ir jos advokatas tvirtino, kad ji negali būti teisiama dėl nusikaltimo egzistuojančio žmogaus sveikatai.

Skundą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad moteris baudžiamojon atsakomybėn buvo patraukta pagrįstai, o jos kaltė visiškai įrodyta.

Apygardos teismo teigimu, pirmosios instancijos teismas teisingai nustatė, kad vienintelė priežastis, dėl kurios tik gimusiai mergaitei sutrikdyta sveikata, buvo tai, jog motina prieš gimdymą neatsakingai vartojo stiprius alkoholinius gėrimus.

Teismo sprendimu, bausmės atidėjimo laikotarpiu ji taip pat įpareigota dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje, prižiūrėti savo nepilnamečius vaikus ir nevartoti psichiką veikiančių medžiagų, tarp jų ir alkoholio.

Bylos duomenimis, pernai balandį moteris, apsvaigusi nuo alkoholio, pagimdė kūdikį, kurio kraujyje nustatyta mirtina alkoholio koncentracija – 4,09 promilės.

Dviejų su puse kilogramų gimusi mergaitė buvo gydoma reanimacijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

777

o kur vardas pavarde? kaip sakoma - Strana dolzna znat svoih geroev....

Mangirdas

Na, dabar bus klausimas ar mergaitė nuo pat gimimo būdama girta, nepaeis mamos pėdomis.

Anonimas

Kaip karvė prisisiurbė būdama nėščia. Valkata žemiausio lygio šlykštynė. TikriausiI iš savartyno...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS