Klaipėdos įmonės direktoriaus laukia nemalonumai: nesumokėjo 14 tūkst. eurų mokesčių | kl.lt

KLAIPĖDOS ĮMONĖS DIREKTORIAUS LAUKIA NEMALONUMAI: NESUMOKĖJO 14 TŪKST. EURŲ MOKESČIŲ

  • 7

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje Klaipėdos įmonės direktorius yra kaltinamas apgaulingai tvarkęs jos apskaitą bei nesumokėjęs apie 14 tūkst. eurų individualios veiklos mokesčių ir teikęs neteisingus duomenis apie pajamas, pirmadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Anot tarnybos, ikiteisminį tyrimą pradėję Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai nustatė, kad stiklo pertvaromis prekiaujančios įmonės vadovas per devynis 2019 metų mėnesius į apskaitą neįtraukė beveik 8,5 tūkst. eurų, gautų už klientams suteiktas paslaugas.

Taip pat nustatyta, kad siekiant išvengti mokesčių vienam iš darbuotojų atlyginimas buvo išmokėtas vokelyje.

Pareigūnams tiriant įmonės veiklą taip pat patikrinta ir jos vadovo individuali veikla.

„Pareigūnai suskaičiavo, kad 2018–2019 metais stiklo sienelių montavimo paslaugas teikęs asmuo į savo veiklos apskaitą neįtraukė beveik 35 tūkst. eurų pajamų ir į Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetą nesumokėjo per 6,6 tūkst. eurų socialinio draudimo įmokų“, – teigiama FNTT pranešime.

Taipogi manoma, kad kaltinamasis, teikdamas deklaracijas elektroniniu būdu, nurodė ne visas gautas pajamas ir taip nesumokėjo apie 7,5 tūkst. eurų pridėtinės vertės ir gyventojų pajamų mokesčių.

Tyrimo metu įtariamasis šią sumą į valstybės biudžetą sumokėjo.

Baudžiamojoje byloje jam pareikšti kaltinimai apgaulingu juridinio asmens ir savo individualios veiklos pagal pažymą apskaitos tvarkymu, taip pat – neteisingų duomenų apie pajamas pateikimu. Kaltinimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo pateikti ir juridiniam asmeniui.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo prokurorė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

R

Gali bet kur kyštelt nosį ir rasi..... Pradedant odontologais taksi garaziniai servisai grozio industrija vet. gydytojai kavines .....

Tiesa

O ką daryti su tokio kosminio dydzio mokesčiais Lietuvoje? Ar turime iš to koki orų gyvenimą? Ar yra nors 15 proc vyriausybėje kuriems rūpi Lietuvos žmonės ir jos ateitis? Kaip elgiasi vyriausybės biurokratai, taip elgiamės ir mes. Kada bus nubaustas ir su sektas nors vienas teisininkas, biurokratas? Būtent kad niekada, nes teismai ir kitos tarnybos yra sukurtas kaip "stogas" jų reikalams spresti:( Baudžiami tik tie, kas be biurokratų atsiklausimo ir otkatelio jiems drysta nemokėti mokesciu:) Tik paskutinis asilas gali būti sąžiningas šioje šalyje.

Anonimas

Na ka, turetu buti milijonine bauda ir turto konfiskacija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS