Klaipėdos ir Kretingos rajonuose sulaikyti įtariamieji narkotikų platinimu | kl.lt

KLAIPĖDOS IR KRETINGOS RAJONUOSE SULAIKYTI ĮTARIAMIEJI NARKOTIKŲ PLATINIMU

  • 4

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai su įkalčiais sulaikė narkotines (psichotropines) medžiagas, įtariama, platinusius asmenis ir kvaišalų pirkėjus.

Šiuo metu įtarimai dėl nusikalstamų veikų padarymo įteikti penkiems asmenims. 32-ejų ir 33 metų šeimos nariai bei 33 metų vyriškis įtariami narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimu, ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija.

39-erių ir 41 metų asmenys įtariami šių medžiagų įgijimu. Policija teigia, kad įtariamųjų gali daugėti.

Didelės apimties tyrimas atliekamas bendradarbiaujant su Kretingos rajono policijos komisariato bei Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnais.

Kovą Kretingoje, Vytauto gatvėje, Klaipėdos ir Kretingos policininkai sulaikė niekur nedirbantį, anksčiau už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis teistą 40 metų Kretingos rajono gyventoją. Šio asmens automobilio apžiūros metu rasta psichotropinės medžiagos – amfetamino.

Gegužės pradžioje Kretingoje, Palangos gatvėje, policijos pareigūnai sulaikė vienoje iš uždarųjų akcinių bendrovių dirbantį, užsienyje už įvairias nusikalstamas veikas teistą 43 metų Kretingos rajono gyventoją. Per vyriškio apžiūrą taip pat rasta amfetamino.

Tęsiant tyrimo veiksmus, po kelių dienų Kretingoje, Geležinkelio gatvėje, teisėsaugininkai sulaikė niekur nedirbantį, anksčiau už vagystes, sukčiavimą, plėšimą, už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis teistą 41 metų klaipėdietį.

Taip pat sulaikytas kartu su juo buvęs, vienoje iš uostamiesčio bendrovių dirbantis, anksčiau ne kartą už vagystes, sukčiavimus, turto pasisavinimą teistas 39 metų Klaipėdos miesto gyventojas.

Per vyrų naudoto automobilio apžiūrą rasta narkotinės medžiagos – heroino. Per įvykio vietos apžiūrą, šalia automobilio, taip pat rasta heroino.

Gegužės viduryje policijos pareigūnai Klaipėdos ir Kretingos rajonuose sulaikė ir minėtas narkotines (psichotropines) medžiagas, įtariama, platinusius asmenis.

Niekur nedirbantis, anksčiau ne kartą už plėšimus, vagystes, sukčiavimus, neteisėtą mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis teistas, 32 metų kretingiškis sulaikytas Klaipėdos rajone.

Kartu sulaikyta ir 33 metų niekur nedirbanti vyro šeimos narė, ji anksčiau teista už vagystes, vengimą atlikti arešto bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą, fizinio skausmo sukėlimą arba nežymų sveikatos sutrikdymą.

Atliktos kratos pastarųjų gyvenamojoje vietoje metu rastas amfetaminas, psichotropinė medžiaga – diazepamas, dvejos elektroninės svarstyklės su heroino ir amfetamino pėdsakais.

Tą pačią dieną pareigūnai Kretingos rajone sulaikė vienoje iš bendrovių dirbantį, anksčiau už turto sunaikinimą ar sugadinimą teistą, 33 metų Kretingos rajono gyventoją.

Kratos pastarojo gyvenamojoje vietoje metu rastas amfetaminas, elektroninės svarstyklės su amfetamino pėdsakais bei dopingo medžiagos.

Penki įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau trims iš jų paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Kitiems įtariamiesiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

morgana

šiandien sulaikė rytoj paleis ne pirmas kartas

GERBIAMI

KLAIPEDIECIAI,ATVYKITE IR PAS MUS I KAUNA,NES MUSU MENTAMS TAIP GERAI NESISEKA SULAIKYTI DILERIU KAIP JUMS,APLINK VILIJAMPOLE PILNA TASKU,YRA IR TOKIU,KURIE TIK PER BLATA TAU PARDUOS,TIK PATIKIMIEMS KLIENTAMS,I SKOLA...GAL JUS TVARKA PADARYTUMETE!

tai

kodel neafisuojami asmenys kas cia per VP ? taip daro zala ir musu saliai gal ten haholai ar rusai tai butu galima atsiribot nuo tokios /demokratijos/ remiamos pacio neigaliausio seimo pasaulio istorijoje kuria deja joks anusauskas nefiksuos ...===
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS