Klaipėdos meras: situacija mieste dėl siautėjusių paauglių stabilizavosi | kl.lt

KLAIPĖDOS MERAS: SITUACIJA MIESTE DĖL SIAUTĖJUSIŲ PAAUGLIŲ STABILIZAVOSI

Šią savaitę tėvams, pedagogams, pareigūnams, savivaldybei ėmusis veiksmų dėl Klaipėdos Sendvario progimnazijos moksleivius terorizavusius paauglių gaujos, situacijai gerokai stabilizavosi, teigia uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

„(Savivaldybėje – BNS) buvo susirinkę tėvai, mokyklos vadovai, policijos atstovai ir analizavo visą situaciją. Ir sulaikius vieną vyruką situacija gerokai stabilizavosi“, – BNS sakė meras.

Jis akcentavo, kad į gaują susibūrę jaunuoliai puikiai išmano savo teises ir yra teisiškai pasikaustę.

„Šioje vietoje turime reikalą su teisiškai pasikausčiusia jaunuolių grupe, kuri labai sumaniai naudojasi demokratinėmis teisėmis, bet visiškai ignoruoja padoraus piliečio teises“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Meras teigė, kad šie jaunuoliai jaučiasi saugiai ir tas juos įkvepia įžūlumui.

Anot jo, į vadinamąją grupę susibūrusių jaunuolių skaičius, preliminariai gali siekti dešimt asmenų, dauguma jų – žinomi teisėsaugai.

„Dauguma jų yra ūmaus, sunkiai suvaldomo charakterio“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Turime reikalą su teisiškai pasikausčiusia jaunuolių grupe, kuri labai sumaniai naudojasi demokratinėmis teisėmis, bet visiškai ignoruoja padoraus piliečio teises.

Tačiau jis užsiminė, kad penktadienį gavo dar vieną susirūpinusių tėvų laišką, kurie prašė imtis priemonių suvaldyti situaciją.

Meras tvirtino, kad ir policija skiria daugiau dėmesio šiai situacijai.

„Kaip aš suprantu, policija labai įdėmiai stebi, budi ir vaikšto tiek aplink mokyklą, tiek į mokyklą užsuka“, – akcentavo meras.

Taip pat jis tvirtino, kad geriausia prevencija yra tai, jog į gaują susibūrę asmenys yra identifikuoti.

Klaipėdos apylinkės teismas trečiadienį vieną uostamiestyje vaikus terorizavusį 15-metį leido suimti dešimčiai dienų.

Prokurorė Rita Ušinskienė BNS yra sakiusi, kad paauglys įtariamas pasikėsinimais apiplėšti.

Jos teigimu, šis nepilnametis mokyklos teritorijoje iš kitų vaikų reikalavo pinigų.

Žiniasklaida skelbė, kad tėvai ir mokyklų vadovai skundėsi, jog nevaldomi paaugliai veržiasi į Sendvario progimnazijos teritoriją, reketuoja vaikus, juos muša. Tėvai tvirtino esantys priversti lydėti vaikus į mokyklą ir pasiimti iš jos, sakė ir patys sulaukę agresyvių paauglių grasinimų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Cha

Giriasi nebūtais dalykais. Kas čia stabilizvosi? Ogi niekas! Ir iš kur tie vaikai bus kitokie, jeigu daugumos Tėvai scumbagai, o autoritetai - tokie šlykštukai slabamoksliai ir chuliganai kaip selas?

taip , taip

"..Paaugliai nei vienas nesureagavo, patogiai įsitaisę, naršė savo išmaniuosiuose..." BET!! "rusu akupantu laikais" VISI vaikai(ir lietuviu vaikai ) BUVO spaliukai, pioneriai ir komjainuilai..One uzleistum JUMS ta savo vieta .. autobuse ..Nes. tais laikas visems vaikams buvo - "Пионер!!- всем детям-ПРИМЕР!" Kas dabar "negerai" su lietuviu vaikais, kure dabar- "skautai" "jur. kadetai" ir pan..??

jurgis

Kur vaiku teisių tarnybos ,tokius vaikus skubiai reikia atimti iš tėvų ir atiduoti į Norvegija įtėviams ,nes jie dar nepilnamečiai vaikai ,kaip ten Šakalienės įstatyme tokių neima ,o tik mažiukus kurie patys negali apsiginti ,kas gali paaiškinti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS