Klaipėdos pareigūnai ieško prieš dešimtmetį galvą motinai nupjovusio žudiko | kl.lt

KLAIPĖDOS PAREIGŪNAI IEŠKO PRIEŠ DEŠIMTMETĮ GALVĄ MOTINAI NUPJOVUSIO ŽUDIKO

  • 12

Klaipėdos policija trečiadienio pavakarę pranešė ieškanti 1984 metais gimusio vyro, kuris dingo be žinios. Nors pareigūnai įvardija skelbiantys Egidijaus Šegždo paiešką, pranešime minima ir kita, Aido Paulavičiaus pavardė. Kas šis žmogus ir kodėl skelbiama jo paieška?

A. Paulavičiaus pavardė prieš dešimtmetį sukrėtė visą uostamiestį. Vyras įvykdė vieną žiauresnių nusikaltimų pajūryje – nupjovė motinai galvą ir ją išmetė į marias.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas tikino nežinantis visų detalių pareigūnų skelbiamose paieškose, tačiau patikslino, kad jis buvo informuotas tik dėl piliečio, turinčio psichikos sutrikimų, paiešką.

„Apie visas skelbiamas paieškas manęs neinformuoja, aš žinau tik tiek, kad iš gydymo įstaigos pasišalino vienas pilietis. Jūsų minimos bylos nežinau. Man visa tai – kaip žaibas iš giedro dangaus. Bet jei kalbama apie tą patį asmenį, vertėtų papildyti informaciją visuomenei. Jei tai pavojingas žmogus, keliantis grėsmę, žmonės turėtų žinoti kaip elgtis tokiu atveju jei jį sutiktų“, – kalbėjo A. Motuzas.

Policijos nuotr.

Paaiškėjo, kad po plačiai nuskambėjusio nusikaltimo, A. Paulavičius nusprendė pakeisti savo pavardę ir tapo E. Šegdžu.

Klaipėdos policija patikslino ir tai, kodėl šio vyro ieško ne artimieji, o policija.

Į pareigūnus kreipėsi medikai. Kadangi A. Paulavičius privalėjo nustatytu laiku lankytis pas medikus, jo nesulaukę, gydymo įstaigos darbuotojai apie tai pranešė uostamiesčio policijai.

Vyras šiuo metu glaudėsi Viršutinėje gatvėje esančiuose nakvynės namuose.

Primename, kad 2011 m. buvo pranešta, kad Klaipėdos Naujakiemio gatvės daugiabutyje byvo rasta negyva 48 metų moteris, ji aptikta savo buto vonioje, kai moters pasigedo ilgai jai prisiskambinti negalėję giminaičiai – sunerimę jie kreipėsi į policiją.

Moteris buvo nužudyta itin žiauriai – velionei buvo nupjauta galva. Buvo manoma, kad žudikas naudojosi dideliu peiliu arba dar didesniu įnagiu. 

Įtarus, kad motiną galėjo nužudyti jos 27 m. sūnus A. Paulavičius, anksčiau dirbęs užsienyje, buvo paskelbta tarptautinė jo paieška. Įtariamajam už akių paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Redakcijos archyvo nuotr.

Įtariamasis kraupia žmogžudyste buvo sulaikytas gavus informacijos iš Vokietijos socialinių tarnybų. Šios šalies pareigūnai buvo informuoti Klaipėdos policijos apie neprognozuojamo elgesio vyro galimą pasirodymą šioje šalyje.

Manoma, kad į Vokietiją A. Paulavičius po nusikaltimo išvažiavo pakeleivingomis mašinomis. Buvo duomenų, kad A. Paulavičius buvo įtikėjęs esąs Mesijas ir kartu su kelias bendraminčiais atlikdavęs apeigas, kurių metu nupjaudavo gyvuliams galvas.

2012 metų pradžioje Kuršių mariose rasta nužudytosios galva. Narams teko pjauti marių ledą ir nerti A. Paulavičiaus nurodytoje vietoje. Netoli tarptautinės perkėlos jiems pavyko dugne rasti rankinę su moters galva.

Redakcijos archyvo nuotr.

Primename, kad A. Paulavičių 2011 m. žiauriai nužudžiusį savo motiną, teismas pasiuntė gydyti į psichiatrijos ligoninę. Kadangi kaltininkas buvo nepakaltinamas ir nesuvokė ką daro. Teismo sprendimu vyras turėjo būti laikomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje griežto stebėjimo sąlygomis.

Redakcijos archyvo nuotr.

Byloje nukentėjusiaisiais buvo pripažinti kiti du nužudytosios sūnūs bei seserys. Tačiau jų pareikštas civilinis ieškinys liko nenagrinėtas, nes kaltininkas nepakaltinamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

LLL

Įdomu, psichiatrai pradėjo dirbti už teisėjus - sprendžia kam eiti į laisvę, kam ne - fantastika!!!!! Normaliai žiūrint, teisėjas nusprendė, kad veikėjas turi būti gydomas, tai jei atsieit "pagydė", teisėjas turėtų spręsti ar tas veikėjas turi eiti į kalėjimą, ar į laisvę, tačiau, čia Lietuva, čia lietūs lyja....

Nesvarbu

O kiek dar nutylima.... kad nekiltų skandalo....apgailėtina stebėti, kad eilinį sykį kaltų dėl šios situacijos nebus....

Nesuvokiama

Protu nesuvokiami mūsų įstatymai, kaip tokie atmatos gali būti paleidžiami į laisvę!!Gyveno nakvynės namuose, reiškias be ištisos nuolatinės priežiūros. O turėtų po apgydymo visam likusiam gyvenimui atsidurti griežto režimo kalėjimo vienutėje..Nes tokie neišgydomi ir nežinia kada ir ką vėl nužudys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS