Klaipėdos tarybos narei E. Andrejevai už cigarečių be banderolių laikymą skirta bauda | kl.lt

KLAIPĖDOS TARYBOS NAREI E. ANDREJEVAI UŽ CIGAREČIŲ BE BANDEROLIŲ LAIKYMĄ SKIRTA BAUDA

  • 31

Klaipėdos apylinkės teismas trečiadienį už banderolėmis nepažymėtų cigarečių laikymą skyrė 400 eurų baudą uostamiesčio tarybos narei Elai Andrejevai.

Šioje administracinėje byloje taip pat nuspręsta iš tarybos narės konfiskuoti 61 pakelį rūkalų.

Kaip pranešė teismas, byloje nustatyta, kad E. Andrejeva savo namuose laikė 61 pakelį įvairių pavadinimų cigarečių ir tokiu būdu pažeidė įstatymais nustatytą tvarką.

Teisės aktais nustatyta, kad vienas asmuo gali laikyti ne daugiau kaip dešimt banderolėmis nepažymėtų cigarečių pakelių, jei jie atvežti iš trečiųjų šalių, arba neribotą skaičių pakelių, jei vienos rūšies cigarečių yra ne daugiau kaip du pakeliai.

Anot teismo, E. Andrejeva savo kaltės nepripažino ir teigė, kad cigaretes turi labai seniai, jai jas atveždavo draugai, o kai kurias nusipirko ji pati. Tarybos narė tvirtino mananti, kad rūkalai buvo įgyti teisėtai, todėl prašė bylą jos atžvilgiu nutraukti.

Skirdamas administracinę nuobaudą, teismas atsižvelgė į tai, kad E. Andrejeva padarė vieną nusižengimą, jokių duomenų apie ankstesnius nusižengimus negauta. Taip pat nustatyta viena lengvinanti aplinkybė ir nenustatyta jokių atsakomybę sunkinančių aplinkybių.

Teismo sprendimu Klaipėdos tarybos narei skirta minimali įstatymuose numatyta bauda – 400 eurų ir cigarečių konfiskavimas.

Ši nutartis per 20 dienų gali būti skundžiama Klaipėdos apygardos teismui.

Cigaretes E. Andrejevos namuose pernai kovo pradžioje aptiko kratą juose atlikę Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai. Pati tarybos narė tuomet buvo sulaikyta ikiteisminiame tyrime dėl šnipinėjimo, kuriame vėliau jai buvo suteiktas specialiosios liudytojos statusas.

Byla dėl šnipinėjimo sausio pradžioje buvo perduota teismui, kaltinimai šnipinėjus Rusijos naudai joje yra pateikti dviem Lietuvos piliečiams.

E. Andrejeva Klaipėdos taryboje atstovauja visuomeniniam rinkimų komitetui „Titov ir teisingumas“. Taryboje ji pakeitė patį Viačeslavą Titovą, kuris pareigų neteko po to, kai buvo nuteistas už partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago paniekinimą. 2015 metais E. Andrejeva į tarybą kandidatavo su Lietuvos rusų sąjunga.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Rinkejas

kokie be sazines dirba taryboje

T

Veidelis tai siaubo filmas.

Nustebes

Tai jau turetu sesti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS