Klaipėdos teisėjai R. Augustei – griežtas papeikimas | kl.lt

KLAIPĖDOS TEISĖJAI R. AUGUSTEI – GRIEŽTAS PAPEIKIMAS

Klaipėdos miesto apylinkės teisėjai Rasai Augustei Teisėjų garbės teismas pirmadienį pareiškė griežtą papeikimą.

Teisėjų garbės teismas nagrinėjo Teisėjų etikos ir drausmės komisijos iškeltą drausmės bylą, skelbia Nacionalinė teismų administracija.

Teisėjų garbės teismas konstatavo, kad teisėja R.Augustė, nepagrįstai atsisakydama priimti pareiškimus dėl teismo įsakymų išdavimo, be pagrindo užtęsė bylų nagrinėjimą, sutrukdė pareiškėjai kaip įmanoma greičiau apginti pažeistas jos teises, neužtikrino civilinio proceso tikslų įgyvendinimo.

Taip pat pripažinta, kad teisėja sąmoningai ir sistemingai ignoravo aukštesnės instancijos teismo nurodymus ir praktiką, nagrinėjo bylas nepaisydama teismo precedento.

Įvertinęs tai, kad teisėja R.Augustė jau kartą bausta drausmine tvarka - 2013 metais Teisėjų garbės teismas jai skyrė griežtą papeikimą, tačiau teisėja išvadų nepadarė, jos elgesys nepasikeitė, nuspręsta skirti nuobaudą – griežtą papeikimą.

Šis sprendimas per dešimt dienų nuo jo priėmimo gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

priekuliškis

Antras griežtas papeikimas, už žmonių likimus? Matyt daug gero padarė ir valstybės pareigūnams - užsakovams? Bijo, kad neišlįstų galai, todėl ir maitina tik nuobaudomis. Kodėl slepiamas jos veidas, juk ji jau pilnametė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS