Klaipėdos verslininkas prekiavo pasibaigusio galiojimo mėsa: pardavė 55 tonas | kl.lt

KLAIPĖDOS VERSLININKAS PREKIAVO PASIBAIGUSIO GALIOJIMO MĖSA: PARDAVĖ 55 TONAS

  • 27

Klaipėdietis verslininkas įtariamas prekiavęs beveik 55 tonomis pasibaigusio galiojimo mėsos.

Jis įtariamas kontrabanda, prekyba kenksmingais žmogaus sveikatai produktais, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir turto pasisavinimu, antradienį pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Atlikę kratas, pareigūnai iš viso rado 54,9 tonos netinkamos žmonių maistui šaldytos jautienos skerdienos, 45,7 tonos netinkamų žmonių maistui šaldytų žuvies produktų, 35,5 tūkst. neatsekamos kilmės konservų dėžučių.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad už panašias veikas praeityje jau teistas vienos uostamiesčio įmonės direktorius importavo į Lietuvą pasibaigusio galiojimo šaldytos jautienos skerdieną iš Egipto.

Šią žmonių maistui netinkamą mėsą jis vėliau realizavo fiziniams ir juridiniams asmenims.

Įtariama, kad gabendamas šį krovinį per Lietuvos valstybės sieną – Klaipėdos teritorinės muitinės Malkų įlankos Jūrų uosto posto Konteinerių terminalo padalinį, siekdamas išvengti mokesčių sumokėjimo, muitinės pareigūnams verslininkas pateikė suklastotą importo deklaraciją. Joje nurodyta tris kartus mažesnė prekių kaina nei reali prekių vertė. Tokiu būdu išvengta muitinės kontrolės ir į valstybės biudžetą nesumokėta 9,2 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio.

Klaipėdos apskr. VPK nuotr.

Pasibaigusio galiojimo jautiena be atsekamumo dokumentų, ženklinimo rekvizitų,  sandėliuota Klaipėdos apskrityje veikiančios įmonės teritorijoje, iš kur, kaip įtariama, vykdyta prekyba.

Nustatyta, kad per 2 tūkst. kilogramų mėsos parduota dviem fiziniams asmenims iš Kauno ir Šiaulių, 16,4 tūkst. kilogramų – Lenkijos įmonei. Policija sulaikė šią mėsą į Lenkiją vežusį vilkiką. Pareigūnų duomenimis, mėsą planuota parduoti.

Atlikus kratą Šiauliuose, sandėlyje rasta 1,9 tūkst. kilogramų parduotos mėsos, jos dalis jau buvo išpjaustyta ir paruošta toliau realizuoti.

Dar 43 tonos jautienos skerdienos rastos per kratą Klaipėdos apskrities įmonėje. Čia taip pat aptikta 45,7 tonos skirtingų rūšių šaldytos žuvies produkcijos, netinkamos žmonių maistui, neaiškios kilmės įvairių žuvies konservų dėžutės. Šie produktai, pasak policijos, buvo neženklinti, be kilmės ir sveikumo dokumentų.

Atlikus kratą įtariamojo naudojamame automobilyje, rasta dar per tūkstantį dėžučių neaiškios kilmės žuvies konservų, skirtų rinkai.

Be to, minėtos uostamiesčio įmonės direktorius įtariamas klastojęs dokumentus, apgaulingai tvarkęs įmonės buhalterinę apskaitą bei pasisavinęs dalį įmonei priklausančių piniginių lėšų.

Už kontrabandą ir apgaulingą apskaitos tvarkymą numatytos iki ketverių metų laisvės atėmimo bausmės. Už žmogaus sveikatai ar gyvybei pavojingų produktų gamybą ar prekybą gali būti baudžiama laisvės atėmimu iki dvejų metų.

 

 

GALERIJA

  • Klaipėdos verslininkas prekiavo pasibaigusio galiojimo mėsa: pardavė 55 tonas
  • Klaipėdos verslininkas prekiavo pasibaigusio galiojimo mėsa: pardavė 55 tonas
  • Klaipėdos verslininkas prekiavo pasibaigusio galiojimo mėsa: pardavė 55 tonas
  • Klaipėdos verslininkas prekiavo pasibaigusio galiojimo mėsa: pardavė 55 tonas
Klaipėdos apskr. VPK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (27)

jam

tave nuodija maxima :D

jis

Prašau paviešinti verslininko pavardę. Jis jau ne pirmą kartą įkliūna su tokiu verslo organizavimu. Turime žinoti, kas mus nuodija.

Jonas

Įtariu kad šita šviežia mėsytė keliavo į turgus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS