Kretingiškis kaip kyšį policijai siūlė poilsį Palangoje | kl.lt

KRETINGIŠKIS KAIP KYŠĮ POLICIJAI SIŪLĖ POILSĮ PALANGOJE

  • 0

Kretingos rajono gyventojas, kuris kaip kyšį policijai siūlė pinigus ir nemokamą poilsį prie jūros, sulauks baudžiamosios atsakomybės.

Kretingos rajono gyventojas, kuris kaip kyšį policijai siūlė pinigus ir nemokamą poilsį prie jūros, sulauks baudžiamosios atsakomybės.

Ketvirtadienį Telšių rajone, kelyje Šiauliai-Palanga, tarnybiniu automobiliu be skiriamųjų ženklų patruliavusių Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnų dėmesį patraukė dideliu greičiu juos aplenkęs apynaujis "BMW 730". Pareigūnai užfiksavo 123 kilometrų per valandą greitį, kai tame kelio ruože leidžiama važiuoti 70 kilometrų per valandą greičiu.

Kaip pranešė policija, sustabdžius minėtą 2010 metų laidos BMW, paaiškėjo, kad prie jo vairo sėdėjo 52-ejų metų Kretingos rajono gyventojas. Leistiną važiavimo greitį viršijus 53 kilometrų per valandą numatoma bauda nuo 289 iki 434 eurų. Be to, teismas spręs dėl teisės vairuoti transporto priemones atėmimo nuo 1 iki 6 mėnesių.

Siekdamas išvengti gresiančios nuobaudos, pajūrio gyventojas tarnybiniame automobilyje prašė pareigūnų „susitarti". Iš piniginės išsitraukęs popierinių banknotų krūvelę, vyras, laikydamas juos kumštyje, vis siūlė pinigus ir bandė juos padėti pareigūnui ant kelių.

Įspėtas apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę dėl valstybės tarnautojų papirkimo, pažeidėjas nesiliovė ir toliau pareigūnų prašė nerašyti administracinio teisės pažeidimo protokolo.

Matydamas, kad pareigūnai nesigundo jo siūlomais pinigais, vyras pradėjo kalbėti apie atostogas Palangoje ir jį sustabdžiusiems pareigūnams pažadėjo visas sąlygas nemokamam poilsiui prie jūros.

Nesusigundę ir šiuo pasiūlymu, pareigūnai apie bandymo papirkti atvejį informavo kolegas iš Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus ir piliečio atžvilgiu pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl papirkimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS