Kuršių mariose aptiktas skenduolis: kūno ieškojo beveik tris dienas | kl.lt

KURŠIŲ MARIOSE APTIKTAS SKENDUOLIS: KŪNO IEŠKOJO BEVEIK TRIS DIENAS

Pirmadienį Kuršių mariose ties Kiaulės nugara aptiktas skenduolis. Žmogaus kūną vandenyje pastebėjo žvejys. Policija patvirtino, kad skenduolis – šį penktadienį Kuršių mariose prapuolęs vyras.

Nuskendusio žmogaus kūnas iš Kuršių marių ištrauktas pirmadienį priešpiet.

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro budėtoja informavo, kad skenduolis iš vandens ištrauktas Kuršių mariose, ties Kiaulės nugara.

Žmogaus kūną ištraukė pasieniečių laivas ant oro pagalvės „Kristina“. 10 val. 55 min. skenduolio kūnas buvo perduotas krante buvusiems medikams ir policijos pareigūnams.

Teigiama, kad kūną vandens paviršiuje pastebėjo žvejys ir apie tai pranešė Bendrajam pagalbos centrui.

Portalas klaipeda.diena.lt jau rašė, kad šiomis dienomis šioje Kuršių marių dalyje buvo ieškoma dingusio žmogaus.

Incidentas, kurio metu vandenyje prapuolė vyras, nutiko penktadienį. Tarp Kiaulės Nugaros ir Kairių poligono Kuršių mariose, maždaug 400 m nuo kranto, pramoginiame kateryje poilsiavo du vyrai ir dvi moterys.

Vienas vyras (55 m. amžiaus) maudėsi vandenyje šalia katerio, kai jam staiga kažkas atsitiko. Žmogus paniro. Iš laivo jo šoko gelbėti kitas vyras, tačiau jam sugriebti skęstančiojo nepavyko. Moterys iškvietė pagalbą. Į įvykio vietą buvo išsiųstas Valstybės sienos apsaugos tarnybos budintis kateris, kuris ištraukė draugą bandžiusį gelbėti vyrą.

Kito žmogaus ieškojo Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnis "AS-365 Dauphin", uosto kateriai "Dangė" bei "Zunda".

Vakare žmogaus paieškos buvo nutrauktos, nes jau nebebuvo jokios tikimybės, kad žmogų pavyks rasti gyvą.

Šeštadienį vėl buvo pakeltas Karinių oro pajėgų sraigtasparnis, kuris žvalgė uosto akvatoriją nuo uosto vartų iki pat nelaimės vietos, tačiau ir tądien paieškos buvo bevaisės.

Policija patvirtino, kad artimieji atpažino penktadienį Kuršių mariose netikėtai dingusio ir tik pirmadienį iš vandens ištraukto žmogaus kūną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Graudu

Sraigtasparniai skraidė, kateriai plaukiojo...Čia man primena tą pasaką kaip kalvio sūnus iš geležies gabalo nukaldino šnipštą. Kūnas pučiasi iš vidaus ir po kelių parų išnyra į paviršių. Nuskendo.. Palaukit, o liemenės, o gelbėjimo ratas. Ar čia jie norėjo pasijausti, kaip Roninzonas Kruzas. AtA .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS