Kuršių mariose pasieniečiai skubėjo į pagalbą variklio avariją patyrusiam žvejui | kl.lt

KURŠIŲ MARIOSE PASIENIEČIAI SKUBĖJO Į PAGALBĄ VARIKLIO AVARIJĄ PATYRUSIAM ŽVEJUI

  • 2

Kuršių mariose Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai skubėjo į pagalbą žvejui iš Neringos, kurio valdoma valtis patyrė variklio avariją. Pasieniečiams pavykus užvesti variklį vyras saugiai pasiekė krantą.

Šeštadienį Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Neringos užkardos pareigūnai sulaukė Kuršių mariose valtimi plaukiojusio 68-erių neringiškio pagalbos prašymo. Žvejys informavo, kad statant tinklus sugedo jo plaukiojimo priemonės variklis. Vyras nurodė ir avarijos vietą – jis nuo Kuršių marių kranto buvo nutolęs apie pustrečio kilometro, už kelių šimtų metrų nuo sienos su Rusija.

Įvertinus tai, kad valties variklis sugedo netoli valstybės sienos, o bangos dreifavusią plaukiojimo priemonę galėjo nunešti į Rusijos vandenis, į pagalbą nedelsiant išsiųstas Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės kateris „Boomeranger“.

Į įvykio vietą atplaukusiems pasieniečiams pavyko užvesti valties variklį. Žvejys saugiai palydėtas iki Nidos upių uosto.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

?

"..o bangos dreifavusią plaukiojimo priemonę galėjo nunešti į Rusijos vandenis,.." Na, kokia cia problema? Gal... rusai "suvalgetu tos lietuvius"?? Kur cia dabar "tragedija"?

Neringa

Šaunuoliai pareigūnai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS