Mėsinės byla dėl šešėlinės prekybos keliauja į teismą | kl.lt

MĖSINĖS BYLA DĖL ŠEŠĖLINĖS PREKYBOS KELIAUJA Į TEISMĄ

  • 0

Teisėsaugininkai baigė ikiteisminį tyrimą dėl šešėlinės vienos didžiausių šalies mėsos perdirbimo įmonių Klaipėdos mėsinės prekybos. Baudžiamoji byla perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pranešė, kad įtarimai dėl šešėlinės prekybos mėsa pareikšti bendrovei bei jos darbuotojams, tačiau FNTT direktorius Kęstutis Jucevičius oficialiai BNS nepatvirtino, kad tai - Klaipėdos mėsinė. Prieš trejus metus skelbta, kad FNTT kratas atliko būtent šioje įmonėje.

„Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Klaipėdoje veikianti bendrovė iš įvairių Lenkijos, Vokietijos, Estijos bendrovių be apskaitos dokumentų įsigydavo kiaulienos skerdieną, kurią vėliau parduodavo Kauno bei Pakruojo rajono bendrovėms. Be apskaitos dokumentų perparduota skerdiena buvo realizuojama Kauno ir kitų miestų turgavietėse“, - rašoma pranešime.

Bendrovė, pasak pranešimo, pardavė kiaulienos už 600 tūkst. eurų ir nesumokėjo 180 tūkst. eurų mokesčių. Įtarimai, be įmonės, pareikšti jos generaliniam direktoriui Gintarui Valančiui, pirkimų ir mėsos produktų pardavimo vadovui ir buhalterei.

Be to, nustatyta, kad įmonė mokėjo atlyginimus vokeliuose - neoficialūs atlyginimai buvo išmokami kaip premijos bendrovės darbuotojams. Per daugiau nei vienerius metus darbuotojams buvo išmokėta apie 645 tūkst. eurų neapskaityto darbo užmokesčio - už tai turėjo būti sumokėta 357 tūkst. eurų mokesčių.

2013 metais FNTT atlikus kratas Klaipėdos mėsinėje, netrukus po to iš gyvenimo pasitraukė tuometinis generalinis įmonės direktorius Nerijus Kuzma.

Klaipėdos mėsinė 2014 metais gavo 14,707 mln. eurų pajamų - 27,5 proc. mažiau nei 2013 metais (20,28 mln. eurų), jos grynasis pelnas tuomet išaugo 6,1 karto iki 144,5 tūkst. eurų.

100 proc. Klaipėdos mėsinės akcijų valdo bendrovė „Klaipėdos mėsa“, kuri priklauso įmonei „Vilagaras“. 62 proc. „Vilagaro“ valdo G.Valančius, 23,7 proc. - Eglė Kuzmienė, po 7,2 proc. - Linas Kuzma ir Karolina Marija Kuzmaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS