Muitininkai sulaikė kontrabanda iš Rusijos atgabentus 10 tūkst. eurų ir vaistus | kl.lt

MUITININKAI SULAIKĖ KONTRABANDA IŠ RUSIJOS ATGABENTUS 10 TŪKST. EURŲ IR VAISTUS

  • 5

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai Panemunės kelio poste sulaikė kontrabanda iš Rusijos gabentus daugiau nei 10 tūkst. eurų ir nedeklaruotų vaistinių preparatų.

Dvigubą pilietybę – Vokietijos ir Rusijos – turintis asmuo praėjusio ketvirtadienio rytą, vykdamas per Lietuvos sieną pėsčiųjų taku iš Rusijos Kaliningrado srities, Panemunės kelio poste dirbusiems muitinės pareigūnams žodžiu nurodė, kad deklaruojamų prekių negabena.

Kaip pranešė muitinė, pareigūnai patikrinę piliečio rankinę ir kelioninį krepšį, nustatė, rankinėje rado nedeklaruotus ir kontrabanda gabentus 10 tūkst. 365 eurų ir 30 pakuočių nedeklaruotų vaistinių preparatų.

Dėl vaistinių preparatų kontrabandos asmeniui surašytas administracinių nusižengimų protokolas, pažeidėjui gresia bauda.

Dėl kontrabanda gabentų grynųjų pinigų Muitinės Klaipėdos skyriaus kriminalistai pradėjo ikiteisminį tyrimą, jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Už pinigų kontrabandą Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Lietuvos muitinė primena, kad asmenys, iš trečiųjų šalių atvykstantys į Lietuvą ir gabenantys ne mažesnę kaip 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų sumą (arba ją atitinkančią sumą kita valiuta), privalo ją deklaruoti muitinės įstaigoje, per kurią atvyksta į Lietuvą.

Pateikti užpildytą ir pasirašytą Grynųjų pinigų deklaravimo formą privaloma be atskiro muitinės pareigūno reikalavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Lazda

Neileisti jokiu asmenu, turinciu rozzkiu piletybe. Tai kremliaus teroristai, cia atvykstantys kelti riauses ir suirute.

Anonimas

Ar kas nustate, is kur pas ukrainiecius milijonai grivnu buvo ?

Anonimas

Tiesiog atimi ir paleidi atgal į orkistaną.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS