Naujagimio žūties byla: mama atliks 10 metų bausmę, jos sugyventinis lieka išteisintas | kl.lt

NAUJAGIMIO ŽŪTIES BYLA: MAMA ATLIKS 10 METŲ BAUSMĘ, JOS SUGYVENTINIS LIEKA IŠTEISINTAS

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį mirtinai sušalti naujagimį palikusios motinos sugyventiniui paliko išteisinamąjį nuosprendį dėl sukurstymo nužudyti vaiką.

Tuo metu naujagimio motina jau atlieka Klaipėdos apygardos teismo jai paskirtą dešimties metų laisvės atėmimo bausmę, ji nuosprendžio neskundė. 

Apeliacinio teismo teisėja Regina Pocienė per posėdį sakė, kad Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro apeliacinis skundas, kuriuo siekta nuteisti vyrą, atmestas.

Prokuratūra siekė, kad 54 vyras būtų nuteistas dėl kurstymo nužudyti bejėgiškos būklės mažametį.

„Apeliacinis teismas išnagrinėjo ir nustatė, kad Klaipėdos apygardos teismas teisingai įvertino surinktus įrodymus. Asmuo gali būti kurstytoju, jei jis yra iniciatorius, sukelia asmens pasiryžimą ir siekia mirties. Nustatyta, kad nuteistoji  buvo apsisprendusi iki gimdymo, papildomas paskatinimas vyro jai nebuvo reikalingas“, – sakė teisėja R. Pocienė.

Per posėdžius Apeliaciniame teisme buvo apklausta ir nuteistoji, ir išteisintas vyras, taip pat specialistai.

35 metų Eglė K. pernai sausį pagimdė garažų masyve Klaipėdoje. Byloje nustatyta, kad gimdymas įvyko lauke, iškritęs vaikas, motinos teigimu, verkė apie 10 minučių, tačiau ji juo nepasirūpino, nešildė. Tuo metu moters sugyventinis miegojo garaže. Praėjus 20 minučių po gimdymo moteris nuėjo į garažą ir pasakė sugyventiniui, kad gimė kūdikis.

Ekspertų vertinimu, vyriškos lyties kūdikis buvo gyvas iki keliolikos minučių.

Pernai rugpjūtį Eglei K. bausmę skyręs Klaipėdos apygardos teismas lengvinančia aplinkybe įvertino tai, jog ji davė parodymus, taip pat pripažino kaltę, nusikalto pirmą kartą.

Moteris teisme pripažino, kad savo nėštumu nesirūpino, būsimo kūdikio auginti nesiruošė, o pagimdžiusi, suprasdama, kad žiemos metu paliktas jis gali numirti, nunešė prie garažo, jo likimu nesidomėjo ir paliko likimo valiai.

Eglė K. gyveno asocialų gyvenimą, girtuokliavo, ji neaugino ir neprižiūrėjo kitų dviejų savo vaikų.

Moteris savo kaltę pripažino, o išteisintasis, kuris, tyrimo duomenimis, nėra kūdikio tėvas, neigė prisidėjęs prie tragedijos ir teisme tikino manęs, jog motina vaiką atiduos į gyvybės langelį.

Pasak vyro, sugyventinė esą neigė, jog yra nėščia, o kūdikio gimimas buvo netikėtumas.

Teisme vyras neneigė, kad dėl išdavystės moterį buvo sumušęs, dėl to į garažų masyvą, kur pora gyveno, buvo atvykusi policija. Kaltinamasis dėl smurto buvo atsidūręs Probacijos tarnybos akiratyje.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas nužudė mažametį, bejėgiškos būklės artimą šeimos narį ar giminaitį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pil.

Ji motinos vardą prarado amžiams.Ji žudikė o žudikus šaudyti reikia.Mirties bausmė turi būti grąžinta i Lietuvą.

Budelis

Iki gyvos galvos turejo duoti. Kam tokios pabaisos reikalingos zemeje?

Nuomonė

Galėjo patyliukais užkasti ir niekas nebūtų sužinoję, kad "iškrito"...Kvaiša ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS