Iš Norvegijos dėl vagystės deportuotas vyras už kitą vagystę gavo baudą Klaipėdoje | kl.lt

IŠ NORVEGIJOS DĖL VAGYSTĖS DEPORTUOTAS VYRAS UŽ KITĄ VAGYSTĘ GAVO BAUDĄ KLAIPĖDOJE

  • 16

Klaipėdos apskrities policija trečiadienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl 2017-ųjų rugpjūtį įvykdytos vagystės iš automobilio.

Tyrimas buvo vykdomas dėl iš automobilio pavogto kompiuterio, fotoaparato ir kitų daiktų, kurių bendra vertė yra apie 1,8 tūkst. eurų.

Nusikaltimu įtariamas 41-erių klaipėdietis pernai pavasarį Norvegijoje buvo nuteistas dėl šioje šalyje įvykdytos vagystės ir ten atliko vienerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Kovo mėnesį jis buvo deportuotas į Lietuvą ir čia sulaikytas.

Savo kaltę vyras pripažino ir grąžino nukentėjusiajam beveik prieš tris metus pavogtą fotoaparatą. Nešiojamas kompiuteris jau buvo rastas praėjus maždaug mėnesiui po vagystės pas vieną iš vyro bendrininkų.

Atsižvelgdamas į prisipažinimą ir atlygintą žalą, teismas kaltinamajam baudžiamuoju įsakymu skyrė 4368,56 eurų dydžio baudą ir užbaigė šią bylą.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo atskirtas nuo didesnės apimties bylos, kurioje keturi 35-45 metų amžiaus klaipėdiečiai yra kaltinami įvykdę ne mažiau kaip 15 vagysčių iš automobilių ir pavogę maždaug 60 tūkst. eurų vertės turto.

Bylos duomenimis, įtariamieji atjungdavo automobilių signalizacijas specialia įranga nustatančia signalizacijos ryšio dažnius ir taip maskavo savo veiklą.

Taip pat jie įtariami disponavę informacija apie policijos pareigūnų turimus automobilius. Naudodamiesi šia informacija, jie aktyviais veiksmais stengėsi neutralizuoti teisėsaugos veiklą.

Didelės apimties tyrimas dėl vagysčių buvo baigtas pernai spalį. Byla šiuo metu yra nagrinėjama teisme.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

stasas

uzdejo bauda is kur jis mokes ir vel eis vogt kad bauda susimoket reikia ikalint i sunkiuju darbu kalejima kad uzdirbtu baudas ir ant islaikimo

Bortesw

CIA zurnalisto foto straipsnis sukurtas,faktu ar yrodimu nepateikta,pavarde foto, nera,vienu zodziu oras

Roma

O ko tos marmūzės nerodo,kaip tik reikia tokius viešinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS