K. Komskio sūnus ir jo sutuoktinė bus teisiami dėl galimo neteisėto praturtėjimo | kl.lt

K. KOMSKIO SŪNUS IR JO SUTUOKTINĖ BUS TEISIAMI DĖL GALIMO NETEISĖTO PRATURTĖJIMO

  • 18

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje sutuoktiniai Komskiai iš Pagėgių savivaldybės kaltinami neteisėtu praturtėjimu.

Prokuratūros atstovė Viktorija Raštutytė BNS patvirtino, kad vienas kaltinamųjų yra buvusio Seimo nario ir Pagėgių mero Kęsto Komskio sūnus Kęstutis Komskis.

Skaičiuojama, kad 40-metis K. Komskis ir 38 metų K. Ž. K. turėjo turto, kuriam įsigyti per kelerius metus panaudojo beveik 300 tūkst. eurų neteisėtų pajamų, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto kaltinamųjų praturtėjimo pradėtas 2021 metų kovo 26 dieną.

Minėta pora teisėsaugos pareigūnai susidomėjo atlikdami tyrimą dėl K. Komskio giminaičio A. K. galimai padarytos nusikalstamos veikos.

Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“ skelbia, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas nagrinėjant informaciją dėl šio giminaičio galimai nusikalstamo bankroto. Šis tyrimas Kęstučio Komskio brolio Algirdo atžvilgiu pradėtas remiantis „Sienos“ ir „Tauragės kurjerio“ atskleista informacija apie Komskių giminės valdytos bendrovės „Agrolira“ bankrotą.

„Siena“ teigia su partneriais išaiškinusi, kad įmonė žlugo tuoj po to, kai teismas iš jos priteisė solidžią kompensaciją avarijoje žuvusio jauno vyro artimiesiems. Vyras žuvo girto „Agroliros“ darbuotojo sukeltoje avarijoje, kaltininkui vairuojant įmonės automobilį.

Didžiosios dalies pinigų nukentėjusieji neatgavo, nes „Agrolira“ bankrutavo. Be to, kontrolinis įmonės akcijų paketas sinchroniškai perleistas trims darbininkams iš Pagėgių, kurie „Sienos“ ir „Tauragės kurjerio“ žurnalistams paliudijo jokių akcijų niekada nepirkę

2020 metų kovą teismo perduotojoje byloje dėl A. K. nusikalstamo bankroto, apgaulingo apskaitos tvarkymo, buvo atliktas turto tyrimas. Per jį gauta duomenų dėl galimai K. Komskio ir jo žmonos turimų neteisėtų pajamų.

Remiantis tyrimo dėl neteisėto praturtėjimo duomenimis, K. Komskis iš galimai neteisėtų pajamų 2014–2016 metais sutuoktinės valdomai įmonei suteikė paskolų už daugiau nei 10 tūkst. eurų, dengė bendrovės skolas bei palūkanas.

Per šį laikotarpį jis taip pat grąžino jam šeimos nario suteiktą daugiau nei 9,5 tūkst. eurų paskolą, pirko prekių ir paslaugų.

Tyrimo metu surinkta informacijos, kad per minėtą laikotarpį sutuoktinių pora Pagėgių savivaldybėje pasistatė bei prabangiai įsirengė daugiau nei 250 kvadratinių metrų ploto gyvenamąjį namą bei kitus statinius.

Atliekant tyrimą, įvertintos sutuoktinių teisėtos pajamos.

„Specialistų išvados leidžia pagrįstai manyti, jog jų nepakako minėtu laikotarpiu patirtoms išlaidoms pagrįsti“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Įtariama, kad pora 2014 metais turėjo turto, kuriam įsigyti panaudojo daugiau nei 103 tūkst. eurų, 2015 metais – beveik 85 tūkst. eurų, o 2016 metais – apie 103 tūkst. eurų galbūt neteisėtų pajamų.

Abiem asmenims pateikti kaltinimai dėl neteisėto praturtėjimo. Už šiame straipsnyje numatytą nusikalstamą veiką gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Dalia Mackevičienė. Tyrimą atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Prokurorės nutarimu abiejų sutuoktinių turtui taikomas laikinas nuosavybės teisių apribojimas.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Tauragės apylinkės teismo Tauragės rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Anonimas

Ta komskiu visa seiminielia jau senei turietu sedeti uz ## ju ten vieta bet matit zino kam reikia patepti eurukais vatepva

Dovydas

Ta giminė vien kriminalais apsupta.

ubagas

ar nuteisia tuos kurie valdziai nepatinka pasirenka kam ikasti nejaugi kiti visi sazinigai prlobo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS