Palangoje pareigūnams talkina policijos rėmėjai iš visos Lietuvos | kl.lt

PALANGOJE PAREIGŪNAMS TALKINA POLICIJOS RĖMĖJAI IŠ VISOS LIETUVOS

  • 6

Visą vasarą, kai į Palangą pailsėti plūsta žmonės ne tik iš visos Lietuvos, bet ir užsienio šalių, poilsiautojų saugumui ir viešajai tvarkai užtikrinti pasitelkiamos gausios policijos pajėgos – talkinti vietos kolegoms atvyksta pareigūnai iš visos Lietuvos. Negana to, kiekvieną savaitę padirbėti kurorte iš visos šalies atvyksta ir aktyviausi policijos rėmėjai.

Savanoriškai policijai talkinantys, specialius kursus baigę asmenys vykdo eismo saugumo kontrolę, stebi ir analizuoja vaizdo stebėjimo kamerų fiksuojamus vaizdus, prižiūri tvarką ir rūpinasi poilsiautojų saugumu paplūdimiuose, riedžiais ir triračiais patruliuoja pėstiesiems skirtose kurorto vietose. Šią vasarą tokiu būdu J. Basanavičiaus gatvėje patruliuodavę policijos rėmėjai sulaukė daug padėkų iš mažųjų poilsiautojų tėvelių – minioje mažieji pasimeta labai greitai, o šalia esantys ir greitai reaguojantys policijos rėmėjai pasimetėlius surasdavo itin operatyviai.

Policijos rėmėjai fiksuoja pažeidimus ir informaciją apie juos perduoda policijos pareigūnams. Pavyzdžiui, liepos mėnesio pabaigoje kurorto Žvejų gatvėje policijos rėmėjų pastangomis buvo nustatytas neblaivus vairuotojas. Pribėgusi moteris jiems pasakė, kad neblaivus vyras įsėdo į automobilį ir ketina vairuoti. Policijos rėmėjai reagavo nedelsiant ir nurodytą automobilį greitai sustabdė. Atvykę pareigūnai „Volkswagen“ automobilį vairavusiam 1991 m. gimusiam vyrui nustatė 1,77 prom. neblaivumą. Vairuotojas buvo sulaikytas, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Iniciatyvius, aktyvius ir fiziškai ištvermingus asmenis, norinčius neatlygintinai padėti policijai, pareigūnai kviečia tapti policijos rėmėjais ir ragina kreiptis el. paštu: aurelija.studencova@policija.lt.

Šiuo metu Klaipėdos apskrityje policijos pareigūnams talkina 76 policijos rėmėjai, kurie per 2022 m. pirmą pusmetį bendrai visuomenės labui dirbo beveik 2000 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Mari

Ne jėgos struktūrą reikia,o paprastus žmones,kad tie farai nesmurtautu prieš žmones.Galima būtų juos apginti.

Valdaak

Griztame prie Lietuvos Tarybu Sajungos Respublikos laiku - "druzhinnikai" gatvese :-)

Mari

Noris paklaust,kas per organizacija policijos rėmėjas?Kokios jos funkcija?Jegos struktūra saugo,ar padeda gaudyt žmones.Gerai,kad neapginkluoja iki dantų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS