Plakato autoriai persistengė? Virš legendinės frazės – vyriško lytinio organo piešiniai | kl.lt

PLAKATO AUTORIAI PERSISTENGĖ? VIRŠ LEGENDINĖS FRAZĖS – VYRIŠKO LYTINIO ORGANO PIEŠINIAI

  • 0

Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnų veiksmai nustebino klaipėdiečius. Policininkai nukabino ir išsivežė prie keleivių perkėlos kelias dienas kabėjusį užrašą, primenantį Ukrainoje Gyvačių salos gynėjų atsaką Rusų karinio laivo įgulai.

Praėjusią savaitę Šiaurės rage, prie perkėlos pastato buvo pakabintas plakatas, ant kurio atkartotas Vilniuje po vienu tiltu per Nerį karo Ukrainoje pradžioje atsiradusio grafičio vaizdas. Jame ant Ukrainos vėliavos spalvomis išpiešto fono užrašyta legendine tapusi frazė su rusišku keiksmažodžiu.

Ši frazė Lietuvoje nėra draudžiama vartoti viešumoje. Kovo 1 dieną Lietuvos policija viešai išplatino pareiškimą: „Sulaukėme nemažai jūsų klausimų dėl rusų karinio laivo pasiuntimo tinkama kryptimi. Įvertinus kokiame kontekste buvo panaudota ši frazė, laikytina, kad tai yra pilietinė pozicija prieš karinę agresiją, todėl policija neplanuoja taikyti atsakomybės už šio šūkio naudojimą tokiame kontekste. Gavę tokių skundų, administracinių teisenų nepradėsime. Kartu iki pergalės!Слава Україні!“

Tai buvo kaip ir lytiniai organai išpiešti, viešajai tvarkai tokie vaizdai kaip ir nelabai tinkami.

Nepaisant to, kažkoks asmuo oficialiai pasiskundė policijai. Pirmadienį policininkai atvažiavo ir tentą su užrašu nukabino. Klausinėjami, kodėl taip elgiasi, policininkai atsakė, kad tai yra daiktinis įrodymas pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkė Rasa Bekėžienė patikslino, kad pagrindas pradėti ikiteisminį tyrimą buvo ne tik žodžiai plakate, kiek nepadorūs piešinėliai virš jo.

Kaip teigė komisariato vadovė, tai buvo vyriško lytinio organo piešiniai.

Rūtos Jankauskaitės vaizdo įrašo stop kadras

„Ten buvo ne tik užrašas, bet ir tam tikri simboliai. Tai buvo kaip ir lytiniai organai išpiešti, viešajai tvarkai tokie vaizdai kaip ir nelabai tinkami. Ta vieta labai atvira, lankosi daug vaikų. Taip pasielgta, kad nebūtų preteksto gyventojų pasipiktinimui, – kalbėjo R.Bekėžienė. – Dar nežinia, kaip pasisuks tyrimas, gal jis bus perkvalifikuotas ir bus taikoma administracinė atsakomybė, žiūrint, kokios bus nustatytos pasekmės.

Vakar ryte įtariamųjų policininkai dar nebuvo nustatę. Komisariato vadovė patikino, kad tyrėjai peržiūrės vaizdo kamerų įrašus, be to, turima informacijos, kas gali būti plakato autorius. Tačiau šie duomenys kol kas neviešinami.

 

 

Paklausta, koks likimas laukia plakato, R.Bekėžienė svarstė, kad jis turbūt bus grąžintas.

Įdomu, kad pakeliui į perkėlą ant įmonės teritoriją nuo viešosios erdvės skiriančios sienos ilgiau nei metus buvo išpieštas žmogaus ūgio falas, bet tai neužkliuvo nei praeiviams, nei pareigūnams.

„Šiandieninės situacijos kontekstas truputėlį paaitrintas. Gauname labai daug gyventojų nusiskundimų ir tas užrašas susijęs su tam tikrais veiksmais. Aš vertinčiau, kad truputėlį gal ir yra to kurstymo“, – komentavo komisariato vadovė.

GALERIJA

  • Plakato autoriai persistengė? Virš legendinės frazės – vyriško lytinio organo piešiniai
  • Plakato autoriai persistengė? Virš legendinės frazės – vyriško lytinio organo piešiniai
Rūtos Jankauskaitės vaizdo įrašo stop kadras
Gairės: plakatas, rusiškas užrašas su keiksmažodžiu, lytinis organas, nuimtas plakatas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS