Platinti narkotikus klaipėdiečiui padėjo šešiolikmetė draugė | kl.lt

PLATINTI NARKOTIKUS KLAIPĖDIEČIUI PADĖJO ŠEŠIOLIKMETĖ DRAUGĖ

Klaipėdoje sulaikytas senamiesčio gyventojas, įtariamas platinęs narkotikus.

Kaip ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, į susitikimus su pirkėjais vaikinas pasiųsdavo savo šešiolikmetę draugę.

Gegužės mėnesio pradžioje policijos pareigūnai skvere prie Danės upės sulaikė 1991 ir 1994 metais gimusius klaipėdiečius. Per kratą tarp vieno iš jų daiktų rastas lankstinukas su kanapėmis.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad narkotikus platino 1993 metais gimęs niekur nedirbantis anksčiau neteistas jaunuolis, jam talkino šešiolikmetė draugė.

Ši klaipėdietė buvo sulaikyta tą patį vakarą - pas ją aptikti du lankstinukai su narkotinėmis medžiagomis.

Policijos pareigūnai atliko kratą narkotikų platinimu įtariamo vaikino namuose. Užsienyje besidarbuojančios įtariamojo giminaitės bute tyrėjai rado 99 parduoti paruoštus lankstinukus, kuriuose buvo apie 100 gramų kanapių ir jų dalių bei psichotropinės medžiagos LSD.

Įtarimai dėl kvaišalų platinimo pateikti trims asmenims, tarp jų ir nepilnametei. Jos draugas įtariamas ir vaiko įtraukimu į nusikalstamą veiką. Šis klaipėdietis suimtas, kitiems įtariamiesiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Baudžiamasis kodeksas už vaiko įtraukimą į nusikalstamą veiką numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 3 metų, o už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS