Plungės rajone, Žemaitijos nacionaliniame parke, užsidegė miškas | kl.lt

PLUNGĖS RAJONE, ŽEMAITIJOS NACIONALINIAME PARKE, UŽSIDEGĖ MIŠKAS

Plungės rajone, Žemaičių Kalvarijos seniūnijoje, Paplatelės kaime, penktadienio paryčiais užsidegė miškas, ugnis yra apėmusi 5 ha plotą.

„Ugniagesiai gavo pranešimą 5.10 val., buvo pranešta, kad dega miškas. Pagal pirminę informaciją, gaisras gesinamas 5 ha miško plote. Gera žinia, kad gaisro plitimą pavyko sustabdyti, gaisro lokalizacija paskelbta 9.05 val. Įvykio vietoje dirba gausios valstybinės miškų urėdijos priešgaisrinės pajėgos, ugniagesiai gelbėtojai valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė.

Įvykio vietoje dirba 15 miškininkų, penki savanoriai ir penkios ugniagesių autocisternos su ekipažais.

Lietuvoje šiuo metu vyrauja didelis (IV klasės) ir labai didelis (V klasės) miškų gaisringumas.

Esant sausiems ir karštiems orams, Lietuvoje šiomis dienomis registruota ir daugiau gaisrų miškuose – ketvirtadienį miško paklotė degė Prienų rajone, Kaišiadorių rajone – miškas.

Kaip pranešė Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, apie gaisrą Prienų rajone, Prienų šile, 48 kvartale pranešta ketvirtadienį, 11 val. 25 minutės. Čia išdegė apie 1,5 ha miško paklotės, ugnį gesino ir Valstybinės miškų urėdijos darbuotojai.

15.23 val. buvo gautas pranešimas, kad Kaišiadorių rajone, Palomenės seniūnijoje, Livintų kaime, 150 kvartale užsidegė Pravieniškių miškas. Išdegė 70 arų miško paklotės ir durpžemio.

Savaitės pradžioje Varėnos rajone, Marcinkonių seniūnijoje, Daržinėlių kaime esančiame miške degė medžiai ir miško paklotė. Gaisras nusiaubė 1,4 ha plotą.

Tą pačią dieną ugniagesiai skubėjo gesinti ir Kretingos rajone, Rūdaičių kaime, esančio Joskaudų miško.

Atvykus ugniagesiams, jau degė miško paklotė ir jaunuolynas.

Atliekant gesinimo darbus buvo rasti du karo laikų sprogmenys. Apie tai buvo informuoti išminuotojai, jie vėliau buvo palydėti į Kairių poligoną sprogmenų sunaikinimui. Per gaisrą išdegė 40 arų miško paklotės.

Ugniagesiai gelbėtojai prašo gyventojų būti atsakingais ir itin budriais lankantis miškuose.

Pastebėjus gaisrą miške, prašoma skambinti skubiosios pagalbos tarnybų ryšio Gaisrai dažniausiai kyla dėl neatsargaus miško lankytojų elgesio.

Pirminiais duomenimis, šiemet Lietuvos miškuose užregistruota per 80 miško gaisrų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kanadoje dega tukstanciai ha. misku. Dega Graikijoje, Ispanijoje ir kt. Kas mokes uz gamtos tarsa? Tikriausia lietuviski pridurkai.

vel prisilakes pilstuko

sikantis krumuose zemaitukas rukydamas pirstelejo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS