Policija naujakurius įspėja: pasirūpinkite turtu statomuose namuose | kl.lt

POLICIJA NAUJAKURIUS ĮSPĖJA: PASIRŪPINKITE TURTU STATOMUOSE NAMUOSE

  • 2

Klaipėdos apskrities policija įspėja naujakurius pasirūpinti statomuose namuose paliekamo vertingo turto saugumu.

„Pareigūnams ypač kelia nuostabą savininkų neatsargumas, kai į statomą, dar be durų ir langų pastatą, suvežamos ir paliekamos brangios statybinės medžiagos, santechnika, kartais net buitinė technika“, – pranešime penktadienį rašo uostamiesčio policija.

Klaipėdos rajone saugumą užtikrinantys policijos pareigūnai pastebi, kad Sendvario seniūnijos teritorijoje nuo pernai spalio jau įvykdyta 10 vagysčių, daugiausia iš statomų namų, kurių šioje seniūnijoje ypač gausu.

Vagių grobiu dažniausiai tampa statybinės medžiagos, įrankiai, šildymo katilai, brangi vidaus santechnika, kartais net buitinė technika, pavyzdžiui, kaitlentės.

Pareigūnai Sendvario gyventojams dalijo lankstinukus, primindami visada užrakinti lauko duris, nepalikti kieme daiktų, kuriuos lengva pagrobti ar tokių, kurie galėtų padėti vagims patekti į vidų, pavyzdžiui kopėčių.

(Klaipėdos AVPK nuotr.)

Rekomenduojama įrengti šviestuvus su judesio davikliais, o augalus sodinti taip, kad jie netaptų potencialia vieta vagims pasislėpti;

Išvažiuojant iš namų rekomenduojama įsitikinti, kad langai uždaryti, o visos durys, įskaitant garažo, ar daržinės – užrankintos.

Rekomenduojama ne tik įjungti signalizaciją, bet ir sukurti įspūdį, jog namuose kažkas yra.

Taip pat patartina sudaryti vertingų daiktų sąrašą, juos apdrausti, išsaugoti garantinius kvitus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

K

Ka tos smeklos be kepuriu daro statybisia

klp

Policija nerekomenduoja samdyti saugos kompanijos, bet rekomenduoja kaip sodinti medžius ?!......... :) :) :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS