Policijos akiratyje – Kelių eismo taisyklių pažeidėjai: bausmės sulauks ir pėstieji | kl.lt

POLICIJOS AKIRATYJE – KELIŲ EISMO TAISYKLIŲ PAŽEIDĖJAI: BAUSMĖS SULAUKS IR PĖSTIEJI

  • 2

Praėjusią savaitę Klaipėdos kelių policijos pareigūnai priemones eismo saugumui užtikrinti vykdė uostamiestyje ir Palangoje bei Klaipėdos, Kretingos, Plungės ir Skuodo rajonuose.

Šių priemonių metu nustatyti du neblaivūs vairuotojai – spalio 24-osios naktį, apie 2.17 val., Klaipėdoje, prie Taikos pr. ir Debreceno g. sankryžos, sustabdyto automobilio „Subaru“ vairuotojui (gim. 1999m.) nustatytas 1,47 prom. girtumas, o tą pačią naktį, apie 1 val., Pilies g. sustabdyto automobilio „Opel“ vairuotojui (gim. 1982 m.) nustatytas 0,75 prom. girtumas.

Vienas „Volvo FH“ vairuotojas (gim. 1973 m.), spalio 23 dienos pavakarę sustabdytas kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, neturėjo teisės vairuoti tos rūšies transporto priemonę, ji nebuvo apdrausta, neatlikta ir privalomoji techninė apžiūra.

Per praėjusią savaitę pareigūnai nustatė ir 215 kitų kelių eismo taisyklių pažeidimų. 52 vairuotojai kirto sankryžas degant draudžiamam šviesoforo signalui, 28 – neleistinai naudojosi mobiliaisiais įrenginiais, penkiolika – transporto priemonių nebuvo apdraudę privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, dešimt – nesegėjo saugos diržų.

Atsakomybės neišvengs ir trys kelių eismo taisykles pažeidę pėstieji bei keturi dviratininkai, du iš jų buvo neblaivūs – ankstų spalio 24-osios rytą Klaipėdoje, Taikos pr., sustabdytam dviratininkui (gim. 1992 m.) nustatytas 1,83 prom., o spalio 25-osios pavakare kelyje Šiauliai–Palanga sustabdytam dviratininkui (gim. 1956 m.) nustatytas 1,29 prom. neblaivumas.

Rankiniu greičio matuokliu pareigūnai per savaitę užfiksavo 53, mobiliuoju matuokliu – 202 greičio viršijimo atvejus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kada

o kada kiemuose baus asmenis, kurie stato auto per 2 vietas

Juozas

Noriu priminti policijai, kad pėstieji taip pat yra pilnateisiai eismo dalyviai. Todėl į jų darommus pažeidimus reikia atkreipti dėmesį. O tų pažeidimų tikrai nemažai. Retas gatvėje ar kelyje segi atšvaitą, kas ypač būtina dabar, anksti temstant. Perėjose jie turi būti aktyvūs aplinkos stebėtojai, o ne grožėtis savo gražiai žengiančiomis kojomis ar puikiu telefono garsu. Tuo labiau, kad pėsčiųjų neatidumas ar net ir KET pažeidimas dažniausiai užtraukia bausmę vairuotojui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS