Policijos reidai Klaipėdoje: šventė girtiems vairuotojams apkarto | kl.lt

POLICIJOS REIDAI KLAIPĖDOJE: ŠVENTĖ GIRTIEMS VAIRUOTOJAMS APKARTO

  • 3

Šventinį šeštadienį Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai surengė kelias vairuotojų blaivumo patikras. Rezultatai – stulbinantys, nors kiekvienam aišku, kad tokią dieną keliuose dirbs daug pareigūnų, įkliuvo visas būrys girtų vairuotojų.

Šeštadienio patikrų statistika rodo, kad labiausiai linkę prie vairo sėsti girti 50-metį perkopę saugius automobilius „Volvo“ įsigiję vairuotojai.

Tos dienos ryte patikra surengta Baltijos prospekte. Pirmosios reido minutės parodė, kad pareigūnai stengiasi ne be reikalo.

8.48 val. pareigūnai sustabdė automobilį KIA, kurį vairavo 58-erių vyras. Alkoholio matuoklis parodė 1,05 prom. Tikėtina, kad vairuotojas girtavo vakare, o ryte sėdo į automobilį neišsiblaivęs.

9.12 val. ten pat Baltijos prospekte pareigūnai iš automobilio „Volvo“ išlaipino 48-erių vairuotoją, nes jis buvo girtas, matuoklis parodė 1,62 prom.

Popietę vairuojantys klaipėdiečiai iš socialinių tinklų sužinojo, kad policininkai pradėjo patikrą prie kelio į sodininkų bendriją Dituvoje.

Tačiau tai netapo perspėjimu įkaušusiems vairuotojams.

15.30 val. policininkai sustabdė dar vieną „Volvo“, šią mašiną vairavo 57-erių girtas vyras. Matuoklio rodmenys (1,40 prom.) vertė pareigūnus nušalinti jį nuo vairavimo. Dar baisiau, kad šis žmogus jau yra praradęs vairuotojo pažymėjimą už tai, kad vairavo būdamas girtas. Tai verčia manyti, kad griežta bausmė netapo jam pamoka.

Teismo paskirtos nuobaudos bei likimo pamokos nepaisė ryte policininkų sustabdytas 56-erių vyras, vairavęs automobilį „Volvo“. Nors šis vyras buvo blaivus, toliau važiuoti negalėjo. Jis yra praradęs vairuotojo pažymėjimą, nes vairavo girtas, bet nuobaudos apribojimų nepaisė.

Visas būrys kitų neblaivių vairuotojų išsisuko nuo atsakomybės, nes jų girtumo rodmenys neviršijo leistinos ribos.

Tą patį rytą Taikos prospekte panašiai atsitiko 28-erių vaikinui. Pareigūnai konstatavo, kad jis niekada nėra turėjęs vairuotojo pažymėjimo, bet sėdo prie automobilio „Audi“ vairo.

Tikrindami vairuojančiųjų girtumą pareigūnai fiksavo ir kitus taisyklių pažeidimus. Antai du vairuotojai neleistinai naudojosi mobilaus ryšio priemonėmis, 13 vairuotojų nesegėjo saugos diržų, o vienas vairavo mašiną, kurios langų stiklai tamsinti, neturėdamas tam specialaus leidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Klaipedietė

Vairavo girtas,paimti teises ir daugiau jų negrąžinti.Kiek gali girtuokliai važinėtis???

Lauris .R

Koke policija ten parazituojantys dariniai mažiau jų reike

Eksas

"Visas būrys neblaivių vairuotojų išsisuko nuo atsakomybės......." Tai ką, išsipirko,kyšį davė,ar šiaip prasprūdo ir t.t. Jeigu mažiau nei 0,40 promilės yra ne girtumo laipsnis, tai kam rašyti,kad neblaivus išsisuko.Rašeivos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS