Pradėta nagrinėti dar viena teisėjų ir advokatų galimos korupcijos byla | kl.lt

PRADĖTA NAGRINĖTI DAR VIENA TEISĖJŲ IR ADVOKATŲ GALIMOS KORUPCIJOS BYLA

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį pradėjo nagrinėti dar vieną teisėjų ir advokatų galimos korupcijos bylą, joje buvęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Stasys Lemežis kaltinamas kyšininkavimu, o advokatas Romualdas Mikliušas – prekyba poveikiu.

Per pirmąjį posėdį paskelbtas kaltinamasis aktas, apklausti abu kaltinamieji.

Teismo atstovė Dovilė Saulėnienė BNS sakė, kad abu kaltę visiškai neigė, pripažino, kad buvo pokalbiai, bet ne apie pinigus.

Bylą tyrė teisėsaugos pareigūnai teigia, kad 2018 metų rudenį bei 2019 metų pradžioje advokatas R. Mikliušas, bendraudamas su kitu advokatu Drąsučiu Zagrecku susitarė, kad pastarasis pasinaudos savo pažintimi ar kita tikėtina įtaka tuo metu Vilniaus apygardos teismo teisėjo pareigas ėjusiam S. Lemežiui ir už neteisėtą piniginį atlygį paveiks šį teisėją taip, kad jis neteisėtai veiktų dviejų atstovaujamų asmenų interesais.

D. Zagreckas jau anksčiau buvo pašalintas iš advokatų sąrašų, R. Mikliušas yra laikinai iš jų išbrauktas.

Pasak prokuratūros, įtariama, kad R. Mikliušas vienu atveju siekė, jog Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija įtariamajam baudžiamojoje byloje pakeistų suėmimą į švelnesnę kardomąją priemonę.

Remiantis kaltinimais, kitu atveju advokatas buvo suinteresuotas, kad teisėjas S. Lemežis patenkintų teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu nubausto asmens skundą ir šią bausmę jam panaikintų.

Bylos duomenimis, R. Mikliušas per du kartus perdavė D. Zagreckui iš viso 9 tūkst. eurų – kaip atlygį už neteisėtą poveikį teisėjui bei teisėjui papirkti skirtą sumą.

Anot teisėsaugos pranešimo, teismui perduotos baudžiamosios bylos duomenys taip pat leidžia pagrįstai įtarti, kad buvęs teisėjas S. Lemežis sutiko iš D. Zagrecko priimti pasiūlytus 3 tūkst. eurų ir 2 tūkst. eurų dydžio kyšius tuo atveju, jei neteisėtus prašymus pavyktų įgyvendinti.

D. Zagreckas atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, nes bendradarbiavo su teisėsauga atskleidžiant kitus korupcinius nusikaltimus.

Itin didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl galimos plataus masto korupcijos teisinėje sistemoje pradėtas 2019-ųjų vasarį. Šiuo metu bylos tyrimas eina pabaigos link.

Nuo šio ikiteisminio tyrimo buvo atskirta ir teisminiam nagrinėjimui perduota daugiau nei 14 baudžiamųjų bylų, kai kurie asmenys pripažinti kaltais, jiems skirtos įvairaus dydžio baudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kada varna varnai.......

Burbulas yra burbulas ir daugiau nieko .

senis

tokias bilas turi nagrinėt ne lietuvos teismai vot tada greit baigtusi korupcija.

Marazmas

Kas tvirtina teiseja, uzimti pareigas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS