Prieš naują fontaną – pagaliu | kl.lt

PRIEŠ NAUJĄ FONTANĄ – PAGALIU

Prieš keturias dienas įjungtas atnaujintas Debreceno aikštės fontanas jau spėjo tapti vandalų taikiniu. Chuliganai pagaliu sudaužė vandens purkštuką ir šviestuvus. Siekiant apsaugoti fontaną ir visą aikštę, bus įrengta vaizdo stebėjimo kamera.

Prieš keturias dienas įjungtas atnaujintas Debreceno aikštės fontanas jau spėjo tapti vandalų taikiniu. Chuliganai pagaliu sudaužė vandens purkštuką ir šviestuvus. Siekiant apsaugoti fontaną ir visą aikštę, bus įrengta vaizdo stebėjimo kamera.

Uostamiesčio savivaldybei apie suniokotą fontaną gyventojai pranešė pirmadienio rytą. Klaipėdiečiai pastebėjo, kad vanduo trykšta ne taip, kaip turėtų – jis tekėjo į gatvę.

Į savivaldybę paskambinusi gyventoja tvirtino, kad fontanas buvo suniokotas savaitgalį.

Spėjama, kad vandens išpurškimo galvutė ir žibintai buvo suniokoti pagaliu. Pastarasis, pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, buvo numestas šalia.

"Gavę pranešimą iš karto informavome rangovą. Nuvažiavęs jis rado suniokotą fontaną. Šalia mėtėsi pagalys", – tvirtino direktorius.

L.Dūda negalėjo pasakyti, kokią žalą padarė vandalai. Rangovas dar nebuvo savivaldybei perdavęs darbų. Tai turėtų būti padaryta artimiausiu metu.

Vandalų suniokotas fontanas ilgai išjungtas nestūksojo. Vakar jis buvo suremontuotas.

"Žmonės keistai elgiasi", – komentavo direktorius.

Siekiant apsaugoti atnaujintą fontaną ir aikštę, čia ketinama sumontuoti vaizdo stebėjimo kamerą. Manoma, kad ji labiau drausmins vandalus, nei padės juos išaiškinti.

Debreceno aikštės fontano atnaujinimas atsiėjo 63 tūkst. eurų. Ypač didelį džiaugsmą jis teikia vaikams. Karštą savaitgalį klaipėdiečiai matė, kaip fontane pliuškenosi, aplink jį žaidė apie 20 vaikų.

Dėl vandalų Debreceno aikštėje gyventojai skundėsi ir anksčiau. Jie pranešė, kad naktį chuliganai niokoja dangas, žolynus, laužo plyteles ir mėto į fontaną, želdinius.

Pastebėta buvo ir nedrausmingų, savo automobilius ant naujo grindinio neleistinoje vietoje statančių vairuotojų. Pastebėti ir girtaujantys asmenys.

Sulaukę gyventojų skundų, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai atliko patikrinimą. Pažeidėjams skirtos nuobaudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

....

Cia kameru senai reikejo, kaip ir kiekviena vakara ,nesvarbu ar savaidgalis, ten dedasi baisus dalykai, mustynes, pestynes kurios ne visada baigesi laimingai

Klaipėdietis

Tik debilai taip sugeba mandri kol nepagauna

jack

Vakarais pareigunai viena kita karta galetu praeiti visa pesciuju taka nuo medinavos iki gedminu gatves ipac daznai vartojami alhogoliniai gerimai kur yra parduotuve aibe priesais pirma laiptine
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS