Rugsėjį – išskirtinis uostamiesčio pareigūnų dėmesys saugumui keliuose | kl.lt

RUGSĖJĮ – IŠSKIRTINIS UOSTAMIESČIO PAREIGŪNŲ DĖMESYS SAUGUMUI KELIUOSE

  • 1

Siekiant, kas mokslo metų pradžios netemdytų skaudžios eismo nelaimės, Klaipėdos, kaip ir visos Lietuvos policija visą 2021 m. rugsėjo mėnesį ypatingą dėmesį skirs eismo saugumui gatvėse prie mokyklų, darželių, pėsčiųjų perėjose, tikrins ar vaikai automobiliuose vežami saugiai – specialiose kėdutėse, prisegti diržais, ar važiuojantys dviračiais, paspirtukais dėvi šalmus ir panašiai.

Didelis dėmesys bus skiriamas vairuotojų blaivumui tikrinti, ypač mokyklinių ir maršrutinių autobusų, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų. Kontroliuojamos bus ir žmonių susibūrimo, renginių, nepilnamečių pamėgtos susibūrimo vietos, siekiant užkardyti alkoholinių gėrimų vartojimą, vaikų rūkymą, neblaivių asmenų pasirodymą, kitus viešosios tvarkos pažeidimus.

Per šiandien, rugsėjo 2 d., ryte prie vienos uostamiesčio progimnazijos surengtą  priemonę Klaipėdos apskr. VPK Kelių policijos pareigūnai patikrino apie pusšimtį moksleivius į mokyklą vežusių transporto priemonių. Vienai vairuotojai skirta bauda, nes galinėje automobilio sėdynėje sėdėjęs vaikas nebuvo prisegtas saugos diržu. Moteris prasižengė pirmą kartą, todėl jai skirta pusė minimalios baudos – 15 eurų. Dar 5 vairuotojos buvo įspėtos – jos pareigūnams teigė, kad vaikai saugos diržus atsisegė ką tik, nors tai daryti galima tik transporto priemonei visiškai sustojus.

Policijos pareigūnai ragina visus eismo dalyvius keliuose elgtis atidžiau, būti tolerantiškais – tik bendromis pastangomis galime pasiekti, kad skaudžių nelaimių keliuose būtų mažiau. Nuo šių metų pradžios visoje Klaipėdos apskrityje eismo įvykiuose jau žuvo 10 žmonių, tai yra keturiais mažiau nei pernai. Sužeista – šiemet 328, kai pernai tuo pačiu laikotarpiu buvo 351.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Nusišvilpt jums į eismo saugumą, rūpinatės tik pasipinigavimu iš žmonių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS