Rusijos piliečiui nemalonumai Klaipėdoje: teismas nuteisė dėl narkotikų kontrabandos | kl.lt

RUSIJOS PILIEČIUI NEMALONUMAI KLAIPĖDOJE: TEISMAS NUTEISĖ DĖL NARKOTIKŲ KONTRABANDOS

  • 1

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį už akių skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę į Lietuvą daugiau nei 452 kilogramų gryno kokaino atgabenusiam Rusijos piliečiui.

Pasak teismo, byla buvo išnagrinėta kaltinamajam nedalyvaujant, nes jis šiuo metu yra Rusijoje. Tiek apie ikiteisminį tyrimą, tiek apie teismo procesą jis buvo informuotas ir gavo dokumentus bei bylos medžiagą.

Teismo teigimu, vyras vengė atvykti teismą ir nurodė neteisingą buvimo vietą. Teisinės pagalbos buvo kreiptasi ir į Rusiją, tačiau šios šalies Interpolo nacionalinis biuras teismą informavo, kad kaltinamojo gyvenamoji vieta yra Maskvoje, jam išduotas Rusijos piliečio pasas, todėl jis negali būti perduotas Lietuvai.

Bylos duomenimis, vyras 2016 metų pabaigoje Ekvadore įsigijo daugiau nei 575 kg kokaino briketų, kuriuose buvo daugiau nei 452 kg gryno kokaino.

Narkotikai Ekvadore buvo paslėpti plastikų slėginio liejimo formose ir išsiųsti kaltinamojo vadovaujamos įmonės Vilniuje adresu. Dokumentuose nurodyta, kad įmonė įsigyja šešias plastikų slėginio liejimo formas už 57 tūkst. JAV dolerių (daugiau nei 45 tūkst. eurų).

Konteineris su narkotikais pasiekė Klaipėdos teritorinės muitinės tikrinimo vietą ir buvo sulaikytas pareigūnų.

Anot teismo, byloje įrodyta, kad kaltinamojo vadovaujama įmonė, kuriai turėjo būti atsiųsta narkotikų siunta, jokios ūkinės veiklos nevykdė, visa veikla buvo imituojama, pinigines lėšas pervesdavo kaltinamasis ar jo artimi asmenys, su jais susijusios įmonės, pati įmonė buvo įsteigta tik nusikalstamai veikai vykdyti.

„Tai patvirtina ne tik faktas dėl veiklos nevykdymo, bet ir norėjimas baigti veiklą bei kad tolesnius sandorius tęstų jau kita įmonė“, – rašoma teismo pranešime.

Skirdamas bausmę teismas be kitų dalykų atsižvelgė į padaryto nusikaltimo pavojingumo visuomenei laipsnį bei jo tyčinį pobūdį, kaltinamojo asmenybę – anksčiau neteistas, tačiau pagal byloje gautus duomenis iš Čekijos gali būti susijęs su nusikalstamomis veikomis.

Atsakomybę sunkinančių ar lengvinančių aplinkybių byloje nenustatyta.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, o nuteistasis apeliacinį skundą gali paduoti ir pasibaigus šiam terminui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Juokas per asaras

Klanas. Kas toki ileido ir isleido is Lietuvos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS