Šilutėje rasta Lietuvos vėliava perlaužtu kotu | kl.lt

ŠILUTĖJE RASTA LIETUVOS VĖLIAVA PERLAUŽTU KOTU

Sudarkytų trispalvių daugėja. Policija informavo, kad Šilutėje rasta Lietuvos vėliava perlaužtu kotu.

Penktadienio rytą Šilutėje, Jaunimo al., prie 5-to namo laiptinės, rasta sudarkyta Lietuvos vėliava.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl valstybės simbolių išniekinimo.

Kaip jau buvo skelbta, uostamiestyje penktadienį nuo ankstaus ryto buvo pastebėtos suniokotos Lietuvos vėliavos. Apie daugiau nei dešimt pavogtų ar sudarkytų trispalvių policijos pareigūnai gavo net kelis pranešimus. Keliose vietose trispalvės rastos sudegusios, numestos ant žemės, o nuo kai kurių namų jos buvo tiesiog pavogtos.

Tą pačią dieną vandalai siautėjo Klaipėdos Žalgirio, Kalnupės ir Nidos gatvėse, o vėliau dar ir Poilsio bei Naikupės gatvėse. Vėliavos rastos apdegusios, kai kurios pavogtos nuo namų.

Pirminiais duomenimis, anksti ryte Klaipėdoje sudarkytas vėliavas pastebėjo gyventojai, kurie vėliau ir pranešė pareigūnams apie įvykį.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausiosios specialistės Astos Kažukauskienės, pirminiais duomenimis, rasta sugadintų 12 vėliavų, tačiau pareigūnai teigė, kad jų gali būti ir daugiau.

Dėl visų sudarkytų ar nuo namų pavogtų trispalvių pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 127 straipsnį.

Tiems, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino Lietuvos valstybės vėliavą, herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, gresia bauda arba laisvės apribojimas, areštas, taip pat gali grėsti laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

svolaciai ka jus darot su valstybe,

Patys prileidom ruskiu ir dabar stebeties,svolaciai jus ,da isdarynejat su valstybes saugumu,tokius reikia i teisma paduoti uz netvarka lietuvoje,kas uz tai atsakingas kad tiek turim priesu lietuvoje,

Pasipiktines

Policija neigali ,ar tingi sugaudy vatnykus niokojancius veliavas?

Samuelis Dzonsonas

"Patriotizmas - paskutine niekso priedanga."
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS