STT: už kyšininkavimą nuteistas Uosto direkcijos inžinierius | kl.lt

STT: UŽ KYŠININKAVIMĄ NUTEISTAS UOSTO DIREKCIJOS INŽINIERIUS

  • 12

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, pripažino kaltu dėl kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo buvusį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) inžinierių A. T., o vienos bendrovės direktorių T. D. – dėl papirkimo.

Teismas buvusiam KVJUD inžinieriui skyrė 300 MGL (11 298 eur) dydžio baudą ir atėmė teisę dirbti valstybės tarnyboje dvejus metus, o jį papirkusiam verslininkui teismas skyrė 250 MGL (9 415 eur) dydžio baudą.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai atlikę ikiteisminio tyrimą surinko pakankamai duomenų įrodančių, kad KVJUD inžinierius keletą kartų susitarė su bendrovės direktoriumi T. D. priimti iš jo kyšius ir reikalavo kyšio už tai, kad jis suklastos uosto akvatorijos gylių prie krantinių matavimų duomenis iki projektinių dydžių tam, kad bendrovė galėtų priduoti krantinių gilinimo rangos darbus, kaip tinkamai atliktus, ir gauti už tai rangos sutartyje numatyto dydžio atlyginimą.

Nuteistojo A. T. veiksmais buvo tyčia suklaidinti vadovaujantys ir atsakingi KVJUD asmenys, sukeltos abejonės jų gebėjimais ir pastangomis užtikrinti valstybės kontroliuojamo juridinio asmens veiklos skaidrumą, dėl ko juridiniam asmeniui padaryta didelė neturtinė žala. Dėl dokumentų suklastojimo ir panaudojimo, taip pat dėl projektų bei normatyvinių dokumentų reikalavimams neatitinkančių darbų priėmimo organizavimo KVJUD patyrė didelę turtinę žalą.

Nuosprendis nėra galutinis, jis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

vladimiras

Tas kas kuria šita info neturi matos daugiau ką viešnti ,jei be tikslių duomenų kažka bando teigti .Tai pirma parodo viska .O nenutaria kaip jiems atrodo.

Anonimas

Nematau teisybes ar irodymus turit? Lietuviai tik smeizti gali.....

Anonimas

kek zinau pavardes ir neturi buti skelbiamos be sutikimo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS