Sulaikyta klaipėdiečius mulkindavusi „socialinė darbuotoja“ | kl.lt

SULAIKYTA KLAIPĖDIEČIUS MULKINDAVUSI „SOCIALINĖ DARBUOTOJA“

  • 7

Klaipėdos m. policijos komisariato pareigūnai, atlikę Lietuvos mastu registruotų įvykių analizę, nustatė moterį galimai ne vienerius metus prisistatydavusią socialine darbuotoja, kuri braudavosi į senyvų žmonių namus ir sukčiaudama išsinešdavo jų pinigus. Gruodžio 6 d. 1963 m. gimusi daugybę kartų už panašius nusikaltimus teista neblaivi romų tautybės įtariamoji sulaikyta Panevėžyje ir atgabenta į Klaipėdos m. VPK areštinę.

Ji prisipažino, kad spalio mėnesį, sumaniusi pailsėti Palangoje, vyko į pajūrį turėdama planų užsukti ir Klaipėdon, kur ketino „užsidirbti“ nusikalstamu būdu. Spalio 22 d. įtariamoji taip ir padarė: atvyko uostamiestin, Baltijos prospekte pateko į 1930 m. gimusios moters namus, melavo, kad yra socialinė darbuotoja ir atnešė šventėms skirtą priedą prie pensijos. Pamačiusi, kur moteriškė laiko pinigus, ji čiupo šios piniginę su daugmaž 2000 eurų ir iš buto pabėgo.

Tą pačią dieną jai pavyko patekti ir į 1934 m. gimusio klaipėdiečio, Šilutės plento gyventojo, namus. Vyro bute įtariamosios grobis buvo menkesnis: ji išsinešė ant stalo paliktus 100 eurų.

Kaip minėta, romė prisistatydavo socialine, savivaldybės arba „Sodros“ darbuotoja. Ji turėjo ir fiktyvų socialinės darbuotojos pažymėjimą, kurį, kaip pasakojo, prieš keletą metų, neslėpdama, kad naudosis juo nusikaltimams daryti, buvo užsakiusi kažkokiam „Igorioku“ pasivadinusiam asmeniui. Šį pažymėjimą policijos pareigūnai surado ir paėmė.

Klaipėdos m. PK 2-ojo veiklos skyriaus viršininkas Albinas Misevičius pasakojo, kad jam pavyko sužinoti, kaip įtariamoji išsirinkdavo aukas. Moteriškė pareigūnui pasakojo, kad tiesiog įeidavo į bet kurią bet kokio namo laiptinę, dairydavosi kuo senesnių durų ir skambindavo. Jei atidarydavo jaunas žmogus, ji sakydavo apsirikusi arba klausdavo, ar neparduodamas butas.

Bet štai atidarius duris garbaus amžiaus žmonėms, įtariamajai būdavo svarbu įeiti vidun ir kaip nors sužinoti, kur laikomi pinigai. Ji pasitelkdavo visą savo išmonę, rašydavo bet ką tuščiuose popieriaus lapuose, taip imituodama darbą. Jos žodžiais, aukos vis tiek nieko nematydavo.

Klaipėdos m. PK pareigūnai spėja, o ir įtariamoji neslepia, kad per kelerius metus visoje Lietuvoje yra padariusi ne mažiau dvidešimties nusikaltimų. Vien Klaipėdoje ji gali būti susijusi su keliolika iš jų.

Stambi, žemo ūgio, trumpais šviesiai dažytais plaukais moteris kaip įtariamoji būdavo minima ne viename Klaipėdos apskrities policijoje užregistruotame sukčiavime.

Teismo sprendimu, panevėžietė suimta trims mėnesiams. Policijos pareigūnai tęsia darbą.

Asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Psichol.

Nusikaltėlių veidus reikia rodyti ryškiai ,kad visi matytų ir pažintu.Teisingai komentaro pastebėta,kad slepe nusikaltėlių veidus,faktiškai nesuprantama kodėl,gal tarpininkai yra ar bendrininkai.Prašau rodyti iš arti ir ryškiai vaizdelius su nusikaltėliais o neslėpti juos.

Irena

Visuomet nusikalteliu veidai ar akys yra uztusuojamos ir dar rodo , tai kam rodyti uzdengtus veidus, kad vistiek ju nesimato, kazkoks durnynas is uzsienio paimtas is didelio rasto isejom is krasto, o del tu sukciu tai jau bloga darosi kiekviena diena vis apgaunami, sveiku protu nesuvokiama sitoks pasitikejimas

Tika

kažin kodėl slepiamas veidas? Žmonės turi žinoti ir įsiminti sukčiautoją.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS