Šunį į tvenkinį įmetusiam vyrui skirtas areštas, keturkojo šeimininkui – 1,7 tūkst. eurų bauda | kl.lt

ŠUNĮ Į TVENKINĮ ĮMETUSIAM VYRUI SKIRTAS AREŠTAS, KETURKOJO ŠEIMININKUI – 1,7 TŪKST. EURŲ BAUDA

  • 3

Klaipėdos teismas pinigine bauda ir areštu nubaudė du vyrus, atsikračiusius sergančio šuns – gyvūnas buvo įmestas į tvenkinį su pririštu betono gabalu ir nuskendo.

Baudžiamuoju įsakymu šuns šeimininkui E. M. skirta 1,7 tūkst. eurų bauda, o gyvūną į tvenkinį įmetusiam R. R. – 20 parų areštas, ketvirtadienį pranešė teismas.

Byloje nustatyta, kad nenustatytu laiku, bet ne vėliau kaip 2021 metų spalio 24 dieną, E. M. pažadėjo R. R. atlygį už tai, kad šis užmuštų jo šunį. R. R. prie tvenkinio, esančio Gargždų mieste, nenustatytu daiktu tyčia mušė E. M. šunį.

Pririšęs šunį su pavadėliu prie betono gabalo, vyras įmetė gyvūną į tvenkinį ir šis paskendo.

Abu vyrai per ikiteisminį tyrimą kaltę pripažino.

E. M. pasakojo, kad nuo 2021 sausio mėnesio jo namuose gyveno jam nežinomos veislės šuo vardu Perla. Šunelis sirgo, vietomis buvo nusmukęs kailis, buvo labai nusilpęs, vos paeidavo. Kadangi namie nebuvo kam prižiūrėti šunelio, o kaimynai skųsdavosi, kad šuo nuolat loja ir neduoda ramybės, sumanė šuniuku atsikratyti. Nepagalvojo nuvesti gyvūno į veterinarijos kliniką ir užmigdyti.

2021 spalio mėnesį, sutikęs R. R., E. M. pasiūlė jam už butelį degtinės atsikratyti šuneliu. Šiam sutikus, nupirko R. R. degtinės ir perdavė šuniuką. E. M. žinojo, kad negalima elgtis žiauriai su gyvūnais ir jų tokiu būdu atsikratyti, nes dėl to kyla atsakomybė, bet manė, kad į viešumą tai neiškils ir niekas apie tai nesužinos.

Panašias aplinkybes parodė ir R. R., tačiau tvirtino, kad šuns nemušė, o šis galėjo susižaloti krisdamas į vandenį ir atsitrenkdamas į betono gabalą. Abu vyrai dėl savo elgesio išreiškė atgailą.

Teismas, įvertinęs byloje surinktų įrodymų visumą, padarė išvadą, kad E. M. ir R. R. kaltė dėl padaryto nusikaltimo, t. y. kad vyrai žiauriai elgėsi su gyvūnu ir jis dėl to žuvo, įrodyta.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad E. M. ir R. R. padarė nesunkų tyčinį nusikaltimą, į nustatytą jų atsakomybę lengvinančią aplinkybę – prisipažino įvykdę nusikaltimą ir išreiškė nuoširdžią atgailą.

E. M. anksčiau neteistas, nebaustas, dirba, R. R. praeityje teistas, daug kartų baustas administracine tvarka, nedirba.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lietuva bananu salis

Jau liko tik zudikai,beprociai,alkoholikai ir dar daugiau visokiu nepilno proto zmogystu.Isvada viena permazos baudos.Jeigu jis dar muse vargsa ligota gyvuna pries nuskandindamas tai palinkejimas butu jam sulaukti to paties

Anonimas

Nematau reikalo už ką bausti. Durnių laivas. Geiropa, ko norėti ...

saulius

tai čia nesunkus nusikaltimas? ko tokios mažos bausmės? R.R. gal Klaipėdos teisėjui by-b-y nučiulpė? todėl

SUSIJUSIOS NAUJIENOS